avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare Bună ziua Dacă am o vechime de zece ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare Bună ziua Dacă am o vechime de zece ani În grupa ...

Pensionare
Bună ziua
Dacă am o vechime de zece ani
În grupa 1 de muncă (miner subteran),și beneficiez de reducerea aferentă grupei de muncă
Întrebare:
Beneficiez și de reducerea de doi ani dacă am locuit în localitățile amintite în lege ...?
Cu grad ridicat de poluare..!!!
Cel mai recent răspuns: gh.ionel , utilizator 17:23, 1 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu beneficiati de cei 2 ani, in plus, la reducerea varstei de pensionare. Se considera ca deja ati beneficiat de grupa de munca.
Solutia problemei se afla la instanta.Legea 263 nu interzice cumulul celor 2 reduceri( spre deosebire de legea 127/2019) totul se bazeaza pe interpretarea legii si cine face interpretarea.Instanta este abilitata sa faca si sa impuna o astfel de interpretare.
Și dacă s-ar cumula toate reducerile de vârstă, ce mai rămâne pentru contributivitate ?Nu cumva influențează și cuantumul pensiei ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iulie 2023
Carp Mircea, utilizator
@gh.ionel
Credeti ce scrieti sau aveti cazuri concrete. Anuntul CNPP este clar.
CNPP nu da legi. Eu nu cred ,eu asa am procedat. Am depus dosarul pentru limita de varsta cu adeverinta de la evidenta populatiei ,cand am primit decizia am contestat-o in instanta,acum astept hotararea tribunalului.

Alte discuții în legătură

Bună ziua dacă am o vechime de zece ani În grupa 1 de muncă ... Muryca Muryca Bună ziua Dacă am o vechime de zece ani În grupa 1 de muncă (miner subteran),și beneficiez de reducerea aferentă grupei de ... (vezi toată discuția)
Vechime de muncă în mineritul de subteran transferați din germania în românia viomarmi22 viomarmi22 Nelămurirea mea constă în faptul că doresc să plec la muncă în Germania ca miner subteran în bazinul minier Ruhr având calificare și experiența ... (vezi toată discuția)
Pensie lucica crivat lucica crivat sporul de la grupa a II-a de munca ii da dreptul unei salariate sa iasa la pensie chiar daca nu are 55 de ani? (vezi toată discuția)