avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna Seara, Eu locuiesc in apartament la etajul 10 in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna Seara, Eu locuiesc in apartament la etajul 10 in bloc si ...

Buna Seara, Eu locuiesc in apartament la etajul 10 in bloc si am cumparat acum o bicicleta pentru vara asta sa pot sa merg, dar presedinta de bloc mi a zis ca nu am voie sa las bicicleta jos la scara legata de balustrada fără sa deranjeze accesul, este destul de loc pentru deplasare. nu am voie sa intru in lift cu bicicleta pana la etaj 10 pentru a o parca in apartament. Spuneti-mi si mie daca exista o legea despre asta. va rog
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:58, 12 Iunie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sigur nu exista nici o lege care sa va interzica sa duceti bicicleta in apartament, transportata cu liftul.
Iar in privinta "depozitarii" ei pe holul din scara, sunt niste norme IGSU :
"Ce obligaţii au locatarii unui bloc de locuinţe privind asigurarea evacuării în caz de incendiu?
Căile de evacuare se păstrează libere şi în stare de utilizare la parametrii la care au fost proiectate şi realizate. Totodată, se interzice blocarea căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie cu materiale care reduc lăţimea şi înălţimea liberă de circulaţie stabilită. Prin urmare, nu se permite depozitarea pe căile de evacuare a obiectelor care diminuează gabaritul acestor sau care pot afecta evacuarea (de exemplu: biciclete, cărucioare, mobilă, frigidere, ghivece de flori etc.)"
[ link extern ]
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Seful de scara este deranjat de carucioarele si bicicletelw copiilor parcate in fata apartamentelor.incepand din primavara acestui an, ... Locatar bloc Locatar bloc Buna ziua! Problema este ca incepand din primavara acestui an, seful de scara este deranjat de faptul ca avem \"parcate\" carucioarele si bicicletele copiilor ... (vezi toată discuția)
Ghivece cu flori pe treptele casei scarilor, uscatoare de haine care blocheaza casa liftului, cheie la spalatoria de la etajul 10 aiaxone aiaxone 1.conform carei legi pot dispune ridicarea ghivecelor amplasate pe scarile blocului langa balustrada ?, care este procedura? 2. conform carei legi pot dispune ... (vezi toată discuția)
Lege sens de deschidere uși apartament Gelu222 Gelu222 Bună seara, Care este articolul de lege, care reglementează sensul de deschidere a ușilor de intrare/ieșire in/din apartament ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)