avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce reprezinta sediul social pentru o firma cu servicii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce reprezinta sediul social pentru o firma cu servicii online?

1. Pentru o firma care presteaza servicii online, fara activitate la sediu, ce reprezinta sediul social?

2. Cu ce m-ar incurca gazduirea firmei intr-un sediu social din alt judet?
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 11:41, 12 Iunie 2023
1. pentru orice firma sediul social este domiciliul ales al acesteia. e adresa unde se primesc: corespondenta, inspectiile autoritatilor, etc. chiar daca e fara activitate
2. alt judet fata de locul unde va desfasurati activitatea? incurcaturi logistice.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
adriandimitriu, utilizator
Ce semnifica acele incurcaturi logistice, avand in vedere ca sediul nu este cu activitate?
Cu corespondenta cum se poate rezolva? Nu se poate face ceva pentru a le primi online ori la alta adresa?
Trebuie să clarificați situația domiciliului fiscal ca să fie rezolvată comunicarea cu autoritățile.

Domiciliul fiscal
O alta notiune legata tot de locatia in care isi desfasoara activitatea firma, dar de data aceasta privita din punct de vedere fiscal este domiciliul fiscal. Prin domiciliu fiscal, in cazul firmelor, se intelege sediul social sau locul unde se exercita gestiunea administrativa si conducerea efectiva a afacerilor, in cazul in care acestea nu se realizeaza la sediul social declarant.

Domiciliul fiscal se inregistreaza/modifica la/de organul fiscal central in toate cazurile in care acesta este diferit de domiciliul sau de sediul social prin depunerea de catre contribuabil/platitor a unei cereri de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal, insotita de acte doveditoare ale informatiilor cuprinse in aceasta.

Cererea se depune la organul fiscal central in a carui raza teritoriala urmeaza a se stabili domiciliul fiscal. Cererea se solutioneaza in termen de 15 zile lucratoare de la data depunerii acesteia, prin emiterea deciziei de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal care se comunica contribuabilului/platitorului.

Organul fiscal emite din oficiu decizia de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal ori de cate ori constata ca domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social, iar contribuabilul/platitorul nu a depus cerere de modificare a domiciliului fiscal. Data inregistrarii/modificarii domiciliului fiscal este data comunicarii deciziei de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal.

[ link extern ] /
Corespondenta se trimite la sediul social sau la punctul de lucru inregistrat, conform legii. Puteti conveni cu partenerii sa va trimita corespondenta acolo unde doriti, dar cea de la autoritati va veni intotdeauna la sediu.

goldieczr a scris:

Cu corespondenta cum se poate rezolva? Nu se poate face ceva pentru a le primi online ori la alta adresa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi deschid un srl dar nu detin un spatiu. cipdy cipdy Buna Seara ! Vreau sa imi deschid un SRL dar nu detin un spatiu pt Sediu Social....am gasit o firma care se numeste SediuVirtual si care ofera servicii de ... (vezi toată discuția)
Exista firme care gazduiesc sediul social pt pfi? Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Exista firme care gazduiesc sediul social pt PFI? Ma intereseaza pentru deschiderea unui cabinet de psihologie. Multumesc! (vezi toată discuția)
Sediu social sector 5 miticaz miticaz Am 2 firme fara activitate si vreau sa schimb sediul social la o casa in Sectorul 5. Stie cineva un proprietar? Sediul social numai pentru corespondenta, nu ... (vezi toată discuția)