avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tratament fiscal ajustare TVA contract leasback
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tratament fiscal ajustare TVA contract leasback

Tratament fiscal ajustare TVA contract leasback.
Avem urmatoarea speta: O societate a achizitionat un autoturism in vederea obtinerii unui leasing financiar (leasback) pentru care a dedus TVA la achizitia initiala. Regimul TVA aplicabil imi este clar. Singura nelamurire se refera la ajustarea TVA 50%, fiind utilizat atat in scopuri personale, cat si si in scopul activitatii economice. Cand se va efectua ajustarea TVA?
1. Doar la achizitia initiala;
2. Doar la facturile primite pentru ratele de leasing lunare;
3. Atata la achizitia initiala, cat si la facturile primite pentru ratele de leasing lunare.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
mihaela.agache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elisabeta Pora , Contabil 21:49, 26 Iunie 2023
Ajustarea TVA se face atat pentru achiziția inițială cât și pentru ratele de leasing ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva rate leasing contawest contawest Buna ziua, Va rog sa-mi dati un sfat la urmatoarea problema In luna martie 2012 s-a achizitionat un mijloc de transport,pentru care s-a dedus integral tva la ... (vezi toată discuția)
Ajustare t.v.a. leasing financiar dupa scoaterea utilizatorului din evidenta platitorilor de t.v.a. LauraB77 LauraB77 In 09.2010 am incheiat un contract de leasing financiar pentru achizitionarea unui autoturism. Durata leasingului este de 5 ani, respectiv pana in 09.2015. ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva georgika_1508 georgika_1508 Buna seara! Am un imobil achizitionat in anul 2003, cu tva dedus integral la achizitie si un auto in leasing din 2007, care se incheie in 2012. Pentru aceste ... (vezi toată discuția)