AM INITIAT ACTIUNE DE DIVORT, FOSTUL SOT FIIND ALCOOLIC ,VIOLENT,ABUZIV UN ADEVARAT PERICOL PENTRU COPIL SI PENTRU MINE.PE TIMPUL DIVORTULUI ,A IZBUCNIT O ADEVARATA TEROARE IMPOTRIVA MEA .CONSRANSA DE AMENINTARI ,VIOLENTA PSIHICA SI FIZICA PE CARE DIN PACATE NU LE POT DOVEDI , I-AM ACORDAT DREPTUL DE UZUFRUCT ASUPRA IMOBILULUI IN CARE LOCUIESC(IMOBIL PROTEJAT DE UN ACT DE DONATIE IN FAVOAREA COPILULUI).STIIND CA AVEA O ALTA RELATIE AM SPERAT CA SE VA MUTA SI NE VOM RECAPATA LINISTEA SI PACEA.DAR DIMPOTRIVA , CALVARUL PE CARE-L TRAIM ESTE DE NEIMAGINAT. SUNTEM SUB O TEROARE CONTINUA; COPILUL ESTE AFECTAT PSIHIC(EVALUARE PSIHOLOG); AM CHEMAT POLITIA DE CATEVA ORI CARE NU A LUAT NICI O MASURA. OARE TREBUIE SA MA OMOARE (MA AMENINTA CU MOARTEA ,EL DETINAND UN PISTOL CU GAZE) PT CA LEGILE ROMANIEI NU OCROTESC MAMA SI COPILUL IMPOTRIVA UNUI OM DE-A DREPTUL BOLNAV.TREBUIE SA-MI IAU COPILUL SI SA PLEC DIN CASA ? SUNT DISPERATA!
buna ziua!
uzufructul=dreptul unei persoane de a se bucura de lucrurile ce sunt proprietatea altuia, întocmai ca însuşi proprietarul lor, însă cu îndatorirea de a le conserva substanţa (art.517 Cod civil).
Dreptul de uzufruct este un dezmembrământ al dreptului de proprietate, întrucât titularul acestuia deţine numai o parte din atributele dreptului de proprietate. Proprietarul bunului păstrează practic numai dreptul de a dispune de bun în sens juridic, respectiv ar putea încheia, de exemplu, un contract de vânzare - cumpărare cu privire la bunul în cauză; în cazul existenţei unui drept de uzufruct, proprietarul este desemnat prin expresia "nud proprietar", iar dreptul său "nudă proprietate".
dvs nu precizati dc ati consituit dr de uzufruct asupra intergului imobil, sau doar asupra unei cote parti.
este important!
puteti efectua acte de dispozitie cu privire la imobilul respectiv . astfel, puteti vinde unui tert acest imobil, viitorul proprietar cumparand imobilul cu respectarea clauzei de uzufruct insituita in favoarea fostului sot.