avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua doresc sa cumpăr un imobil direct pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua doresc sa cumpăr un imobil direct pe numele fiului ...

Bună ziua doresc sa cumpăr un imobil direct pe numele fiului meu minor de 14 ani, pot sa fac această tranzacție prin contractul de vânzare cumpărare?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:35, 12 Iunie 2023
Nu. În primul rand, va trebuie încuviințarea instantei de tutela, în al doilea rand, minorii nu au bani sa cumpere și va fi nevoie de un procurator de fonduri și în al treilea rand, de ce ați indisponibiliza un imobil cumparandu-l pe numele unui minor.
Copiii au nevoie de copilărie, nu de proprietăți imobiliare.
În plus, nu știți nici cum va creste, nici ce va ajunge și nici cum va evolua relația dvs cu el.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ceaunica ceaunica Buna ziua, vreau sa cumpar un apartament pe numele fiului meu care este minor (in speta are 17 ani). Cum procedez? (vezi toată discuția)
Eu si sotul suntem la 2 casatorie, fiecare avem cate 1 copil ... Yrem1962 Yrem1962 Eu si sotul suntem la 2 casatorie ,fiecare avem cate 1 copil din prima casatorie,( sint majori au copii deja ) Amandoi vrem sa vindem un apartament unuei ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare pe numele unui minor carmenbn carmenbn Buna ziua.As vrea sa stiu daca parintii mei pot face un contract de vanzare -cumparare pt.o casa pe numele copiilor mei,care sunt minori. (vezi toată discuția)