avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat un apartament pe baza unei promisiuni de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat un apartament pe baza unei promisiuni de v-c, cu ...

Am cumpărat un apartament pe baza unei promisiuni de v-c, cu plata integrala . Blocul nu are recepție, dar apartamentula are nr de cadastru. Acum dezvoltatorul cere bani în plus pt a încheia contractul de v-c, blocul este tot neterminat. Cat este de legal ?
Cel mai recent răspuns: AntoanelaC , utilizator 09:11, 14 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este legal dacă a fost achitat integral prețul stipulat în contract.Puteti contacta un av pt a face demersurile legale,notificare,obținerea unei hotărâri judecătorești etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, apartamentul nu are cum sa aibă număr cadastral dacă receptia mu este realizată. Conform legislației in vigoare, pașii sunt următorii: se realizează receptia (partiala sau finala), se obține certificatul de edificare și se realizează apartamwntarea (adică apartamentul are număr cadastral). Conform legislației receptia nu poate fi realizată dacă lucrările nu sunt finalizate 100% și dacă imobilul nu este branșat la utilitati. Citiți promisiunea și vedeți ce scrie in ea, ce termene aveți. Sa nu va expire și sa treaca mai mult de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate obtine cf pentru un apartament dintr-un imobil nou fara autorizatie de construire? PaulD91 PaulD91 Doresc sa cumpar un apartament intr-o zona centrala a unui oras. Constructia este 95% finalizata. Apartamentele inca nu au CF, dar constructorul spune ca ... (vezi toată discuția)
Achizitionare apartament prin credit ipotecar cu balcon construit fara autorizatie Clara_Elena Clara_Elena Buna ziua, Ieri am semnat antecontractul de v-c pentru un apartament ce are construit un balcon fara autorizatie. Acest balcon este mentionat in ... (vezi toată discuția)
Dreptul de ipoteca legala pentru garantarea primirii integrale a pretului de vanzare SIulianD SIulianD Am incheiat un contract de v-c pt. un teren.Am acceptat plata in doua rate, una la semnarea contractului, iar a doua peste un an .Bineinteles sa fixat o ... (vezi toată discuția)