avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul cu pensia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul cu pensia

am o persoana care a primit decizia de pensionare si am vrea sa ramana in continuare pe acelasi post. Are pensie mica. Ii desfac contractul de munca in baza deciziei si ii fac un alt contract pe perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:39, 17 Februarie 2010
Da, este corect sa procedati asa.
Noul contract are statutul schimbat,cumuleaza pensia cu salariu,iar pentru venitul realizat nu se plateste somaj(nici angajat nici angajator).
Precizati ce fel de pensie are: pentru limita de varsta sau anticipat (partiala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar Dinush Dinush Un salariat a iesit la pensie pentru varsta. El inca este salariatul nostru. Cum vom proceda in acest caz? Ii incetam CIM? De asemenea el mai doreste sa vina ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta bvlutu bvlutu Un angajat cu CIM pe perioada nedeterminata indeplineste conditia de pensionare la limita de varsta si face cerere in acest sens. Cand este obligata ... (vezi toată discuția)
Statut de pensionar StefBoji StefBoji Buna ziua, Ma intereseaza ce statut am din momentul implinirii varstei legale de pensionare, pana la data emiterii deciziei de pensie (dosarul fiind depus la ... (vezi toată discuția)