Buna ziua in urma unui partaj, mie si matusii mele ni sa atribuit doua loturi de casa iar drumul de acces catre ele este de 5 metrii latime SI 36 lungime eu am o cota de 4/5 iar ia are cota de 1/5 fiind in indiviziune cu cotele respective ,întrebarea mea este pot sa ies din indivizi de pe acest drum sa pot folosi partea mea din acest drum adică 4 metri cum reiese si din cota, mentionez ca ,acest drum are carte funciară unde se spune ca, e intabulat cu drept de proprietate cu cota de 4/5 conform hotărârii ,am fost la un executor si a spus ca trebuie sa ies din indiviziune, altul a spus ca un drum de acces nu se poate împarti , drumul de acces este din terenul meu si trece prin fata casei eu as dori sa pot îngrădi acestei 4 metrii pt ca am un copil cu autism din matusa mea nu închide poarta ce se afla la intrarea pe drumul de acces, multumes frumos pentru eventualele raspunsuri
puteti iesi din indiviziune, insa va trebui sa asigurati servitutea de acces matusii. prin urmare, legal, veti obtine cei cca 144 mp care vor fi inscrisi in cartea funciara a imobilului dvs., insa fizic drumul de acces va trebui sa ramana asa cum este. daca matusa nu este de acord, va trebui sa va judecati. dvs decideti daca merita deranjul.