avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am urmatoarea intrebare.: Cum se calculeaza suma pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am urmatoarea intrebare.: Cum se calculeaza suma pe care trebuie ...

Am urmatoarea intrebare.: Cum se calculeaza suma pe care trebuie sa o restituie un salariat pentru sporul de control financiar preventiv incasat necuvenit? Suma de restituit va fi formata din contravaloarea bruta a sporului sau din contravaloarea neta a acestuia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:23, 14 Iunie 2023
Se calculeaza mai inati brutul si apoi netul ... restituirea se face in suma neta.
Intreb pentru ca un expert contabil mi-a spus ca se recupereaza suma bruta, pt ca de fapt cu acea suma a fost prejudiciat bugetul institutiei si nu stiu cum sa procedez. Daca se recupereaza doar suma neta, cum se regleaza diferentele la cntributii si impozit? Prin declaratie rectificativa?
Sunt operatiuni contabile , stornare etc...

Eu problema o vada asa:
- am incasat un salariu brut ...salariu net ..necuvenit

- se stabileste excat salariul care trebuia primit (brut) ...salariul net

- se face diferenta de recuperat ...contributiile nu le recupereaza de la salariat , ci se regleaza in conturile specifice .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)
Imputare spor de dispozitiv ionut79 ionut79 Sporul de dispozitiv se impută la valoarea brută sau la valoarea netă ? Curtea de conturi doreşte ca deciziile de imputare de se emită cu ... (vezi toată discuția)