Autorizatie / Acord de functionare societate comerciala
Buna ziua, doresc sa deschid o activitate comerciala, cod CAEN 9329.
Conform legii nu toate codurile CAEN necesita autorizatie / acord de functionare. Am studiat si nici codul meu CAEN nu necesita autorizatie / acord de functionare:
[ link extern ]
Mai departe Primaria poate reglementa niste reguli prin HCL sa ai totusi nevoie de autorizatie de functionare la acele coduri CAEN la care Guvernul spune ca nu ai nevoie.
Speta mea este urmatoarea: in HCL-ul primariei de care apartin, codul meu CAEN nu este trecut in anexa de coduri CAEN.
Si in HCL scrie asa:
"Orice exercitiu comercial se desfasoara numai de catre comercianti care indeplinesc urmatoarele conditii: a) sunt constituiti si inregistrati legal; b) au ca obiect de activitate principal sau secundar comercializarea produselor si serviciilor de piata prevazute in Anexa la prezentul regulament".
Repet, in anexa lor, codul meu CAEN 9329 nu apare. Nu apare nici macar ca si clasa, 932 sau 93.
Astfel ce sa inteleg? Ca pot da drumul la activitatea comerciala folosind ca si acte faptul ca am punct de lucru la acea adresa ?
Sau nu am voie sub nicio forma sa desfasor acea activitate comerciala, respectiv 9329, pentru ca nu este trecuta in HCL-ul Primariei?