avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie / Acord de functionare societate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie / Acord de functionare societate comerciala

Autorizatie / Acord de functionare societate comerciala

Buna ziua, doresc sa deschid o activitate comerciala, cod CAEN 9329.
Conform legii nu toate codurile CAEN necesita autorizatie / acord de functionare. Am studiat si nici codul meu CAEN nu necesita autorizatie / acord de functionare:

[ link extern ]


Mai departe Primaria poate reglementa niste reguli prin HCL sa ai totusi nevoie de autorizatie de functionare la acele coduri CAEN la care Guvernul spune ca nu ai nevoie.
Speta mea este urmatoarea: in HCL-ul primariei de care apartin, codul meu CAEN nu este trecut in anexa de coduri CAEN.
Si in HCL scrie asa:
"Orice exercitiu comercial se desfasoara numai de catre comercianti care indeplinesc urmatoarele conditii: a) sunt constituiti si inregistrati legal; b) au ca obiect de activitate principal sau secundar comercializarea produselor si serviciilor de piata prevazute in Anexa la prezentul regulament".
Repet, in anexa lor, codul meu CAEN 9329 nu apare. Nu apare nici macar ca si clasa, 932 sau 93.

Astfel ce sa inteleg? Ca pot da drumul la activitatea comerciala folosind ca si acte faptul ca am punct de lucru la acea adresa ?
Sau nu am voie sub nicio forma sa desfasor acea activitate comerciala, respectiv 9329, pentru ca nu este trecuta in HCL-ul Primariei?


Cel mai recent răspuns: emiasconet , utilizator 18:01, 14 Iunie 2023
sunteti usor in eroare, fiindca documentul din link nu se refera la activitatile 9329. Din ce stiu, aveti nevoie de autorizatii ANSVSA sau DSP, dupa caz.
Dar sa revenim la primarie: daca desfasurati activitatile pe proprietatea dvs, cu echipamentele dvs (care au fost construite si instalate cu forme legale), fara sa folositi in nici un fel spatiile si serviciile publice, primaria nu are ce sa va ceara. totusi, va recomand sa cercetati documentatia Consiliului Local, fiindca s-ar putea sa fie mai multe HCL pe tema asta.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
adriandimitriu, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Eu am inteles ca doar codurile din link necesita autorizatie de functionare. Codul meu nefiind acolo inseamna ca nu necesita autorizatie de functionare - doar daca prevede expres Primaria mea printr-un HCL.
HCL-ul este acesta:

[ link extern ]

Va confirm 100% ca acesta este ultimul pentru ca am mai facut o adresa la Primaria cu o alta speta si acela mi l-au dat in raspuns ca fiind HCL-ul pe care il folosesc.
Activitatea mea se desfasoara DOAR pe un teren, o sa tai taxa de intrare pe proprietate. Cod CAEN 9329 (alte activitati recreative (fara cazare)).
Serviciul public pe care o sa il folosesc contra cost este cel de gunoi. Adica va trebui sa platesc mai mult pentru gunoi.
Puteti vedea in HCL-ul Primariei la capitolul I, Articolul 5, ca pot desfasura un exercitiu comercial doar daca am ca obiect de activitate principal sau secundar comercializarea produselor si serviciilor de piata prevazute in Anexa 1 din HCL. Deci cum ar veni orice alt cod CAEN as avea care nu este in HCL nu il pot folosi ca si obiect de activitate? Mi se pare absurd pentru ca locatia unde o sa desfasor activitatea este o zona verde la limita padurii si doresc ca oamenii sa vina aici sa se relaxeze.
De asta am deschis acest topic, mi se pare absurd sa nu pot deschide o afacere de genul acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
emiasconet, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online produse alimentare imsebii1 imsebii1 Salutare! Am o firma cu cod caen 4711, iar cu cod secundar 4791. As vrea sa deschid un magazin online unde sa vand alimentare si non alimentare. De ce ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de funcționare iulianmoldovan77 iulianmoldovan77 Bună. Pentru o firmă de transport cod caen 4941, care nu isi desfasoară activitatea la sediu, este necesară autorizatia de functionare de la primărie? ... (vezi toată discuția)
Autorizare sediu cu activitate scoala de dans sensa04 sensa04 Am o societate comerciala in cadrul careia vreau sa deschid si o scoala de dansuri sociale (salsa, bachata, tango argentinian, dansul mirilor etc) si dansuri ... (vezi toată discuția)