avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Din punct de vedere financiar......... Buna ziua! Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Din punct de vedere financiar......... Buna ziua! Am inceput ...

Din punct de vedere financiar.........

Buna ziua!
Am inceput succesiunea dupa parinti. Mostenitorii sunt eu si fratele conform ANEXEI 24 dupa parinti.
Avem un loc intravilan pe care s-a construit un imobil de 36mp cu o autorizatie de constructie "spatiu comercial" -total valoare imp. cladire 19375.20 (acum nu mai este spatiu comercial, dar figuram la primarie la TAXE SI IMPOZITE si nu ne face schimbarea daca nu facem toate actele in regula. Acest imobil nu este prins in cartea funciara si in planul cadastral la OCPI.

Am obtinut de la primarie un certificat de urbanism cu schimbare de destinatie din "spatiu comercial in anexa".

Am luat legatura cu un cadastrist pentru a ne face actele : inscriere in cartea funciara conform autorizatiei de functionere, schimbare de destinatie conform certificatului de urbanism si evaluare pentru a schimba taxa la impozit.
Cadastristul ne cere acum sa-i aducem de la notar (ca sa faca actele pe numele nostru) CERTIFICAT DE MOSTENITOR DE CALITATE noi avand anexele 24 dupa ambii parinti.

Intrebare: CUM ESTE MAI AVANTAJOS DIN PUNCT DE VEDERE FINANCIAR SA MERGEM CU SUCCESIUNEA NORMAL PE ACTELE CARE LE AVEM DE PARINTI (cu aut. spatiu comercial cu certificatul fiscal cu val de mai sus) SAU SA FACEM ACTELE DE INSCRIERE PENTRU IMOBIL CU CERTIFICAT DE MOSTENITOR DE CALITATE SI APOI SUCCESIUNEA si apoi sa facem actele pentru imobil? (avand in vedere ca o sa depasim termenul de 2 ani si o sa platim impozit pentru ambiii parinti.).
Multumesc pentru raspuns.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
CAMGZN, utilizator
Cel mai recent răspuns: CAMGZN , utilizator 19:01, 14 Iunie 2023
19.375 ron? asta e valoarea imobilului? Hmmm Nu cred ca o sa ramana valoarea asta ptr intocmirea actelor la notar .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obțineți întâi certificatul de calitate de moștenitor (nu de moștenitor de calitate).
Rezolvați cu cartea funciara, apoi obțineți un supliment pentru bunuri.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea destinatiei unui imobil? CAMGZN CAMGZN [b]Buna ziua[/b]. [b]CE TREBUIE FACUT[/b] pentru a schimba destinatia unui imobil care acum figureaza la fisc ca <spatiu comercial> pentru care ni s-a ... (vezi toată discuția)
Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta cu cadastru facut in anul 2001 roiban roiban buna ziua parintii au decedat iar pentru efectuarea succesiuni notarul solicita extras de carte funciara proprietatea o casa si teren cu anexe este mostenita ... (vezi toată discuția)