avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc la partierul unui bloc din Iasi, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc la partierul unui bloc din Iasi, am in fata ...

Buna ziua, locuiesc la partierul unui bloc din Iasi, am in fata o gradina care a fost mereu inchisa dar foarte degradata ma refer ca era plina de melci, purici, serpi etc. Gradina este si a fost mereu in jurul apartamentului adica prin balcon se iese direct in gradina . Aceasta gradina a fost reamenajata de mine când m-am mutat altfel era imposibila viata in acel apartament, acuma este cu gard stil plasa . Intrebarea mea este :Exista posibilitatea ca aceasta gradina sa o trec sau sa o cer de la primarire si sa fiu proprietar ? Sa cer semnaturi de la locatari ca renunta la asa zisa cota ?
Oricum nu intra nimeni si momentan nimeni nu a spus nimic dar nah ce e pe act e mai bine .
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 12:07, 18 Iunie 2023
In prima faza vedeti cui apartine acel teren.
Daca fiecare proprietar are o cota-parte din el puneti problema in urmatoarea adunare generala, spuneti ca doriti sa ingrijiti benevol gradina si vedeti ce spun...

La fel si la primaarie, daca terenul apartine ei,
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Momentan nu-i pasa nimanui de bucata de gradina din fata balconului meu, din fericire, eu il îngrijesc benevol ok dar eu il vreau al meu adica cu acte etc. Sa zicem ca e al primarii, exista modalitate de cumparare sau cerere pentru acea parte?
Daca au o cota si vecinii este posibil sa merg din usa in usa sa cer semnaturi cum ca renunta la cota lor ? Si apoi sa merg la primarie pentru al cere/cumpara ? Se poate asa ceva ? In putine cuvinte sa nu mai apartina blocului si nici primarii ci mie împreună cu apartamentul?
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
Theia1212, utilizator
Nu aveti cum sa deveniti proprietarul acelui teren.
Sunt asemenea ceriri din partea asociatiatiilor de ani de zile si nu se poate asa ceva , Si la primarii si la prefect.
Aveti o sansa daca acel tern apartine vecinilor, in cota parte... si fie va vand, fie cedeaza dvs. cotele dumnealor.

Puteti intreba si la primarie, daca terenul nu apartine vecinilor si vedeti ce spun.
Nici daca ar fi proprietate comuna nu are sanse. Au fost unii instr-un sat care erau 6 apartamente in bloc. Au dat un teren toti cu acte la notar si a fost inscris in cartea funciara.. A fost vandut apoi unul din apartamente. A venit noul proprietar si a contestat si s-a revenit la situatia initiala intrucat de jur imprejurul blocului se considera acces pentru pompieri si se incalca articolul 44 aineatul 5 din legea 196/2018
(5) Prevederile prezentului articol nu se aplică părților comune din condominiu pentru care nu
poate înceta destinația de folosință comună, întrucât poate afecta buna funcționare a
condominiului și pot fi lezate drepturile celorlalți proprietari.

Noi vorbim de cereri care solicita atribuirea pamantului asociatiilor si nu a fost posibil dar sa il dea unei persoane .

Alte discuții în legătură

Situatie teren din fata blocului Maria@V Maria@V Buna ziua, mi-am cumparat recent un apartament la parter si am unele neclaritati. As dori sa stiu daca vecinii au dreptul sa isi faca gradina in fata ... (vezi toată discuția)
Scurgere apa aer conditionat... Mira68 Mira68 Buna ziua M-am mutat de aproape 3 ani si pana acum nu am avut probleme din cauza scurgerii apei din aerul conditionat. Incerc sa sintetizez problema mea. La ... (vezi toată discuția)
Proprietarul terenului din jurul blocului oret20 oret20 In calitate de membru al comitetului executiv al asociatiei de proprietari, doresc sa aflu urmatoarele: 1. Terenul pe care se afla constructia unui bloc de ... (vezi toată discuția)