avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Va rog,am nevoie de o informatie. Suntem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Va rog,am nevoie de o informatie. Suntem patru frati ...

Buna ziua
Va rog,am nevoie de o informatie.
Suntem patru frati dintre care 3 sunt in strainatate.Suntem in momentul inceperii succediunii dupa parinti .Nu stim daca e valabila pentru ei declaratia de acceptare a mostenirii la un notar din tarile respective,sau nu.

Mentionez ca ,domiciliul lor este la o distanta considerabila de consulatele romanesti si ar fi foarte dificil de ajuns acolo.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 15 Iunie 2023
Nu e nevoie de declarație, daca nu pot veni, pot imputernici pe cineva sa se prezinte pt dezbaterea succesiunii. Procura se da la ambasada/ consulat.
Sau pot veni in tara in vacanta si pot merge la orice notar pt imputernicire.
Deci ,vreti sa-mi spuneti ca,nu este valabila declaratia acceptarii calitatii de mostenitor decit la consulat?
Clar ,daca ar fi avut posibilitatea de a veni in vacanta ,nu v-as mai fi rugat sa-mi dati informatia respectiva ,nu credeti?
Mi se pare derizoriu raspunsul dumneavoastra ,ca sa nu spun altfel
Oricum, va multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deci ,vreti sa-mi spuneti ca,nu este valabila declaratia acceptarii calitatii de mostenitor decit la consulat?

Nu, nu vreau asta, nu am zis nimic din care sa intelegeti asa.

In primul rand, ati omis sa scrieti cand au decedat parintii, termenul de optiune succesorala e de un an de la deces, in acest timp va hotarati daca acceptati sau nu, sa acceptati.
Apoi, ziceti ca sunteti la "inceputul succesiunii dupa parinti " Lasand la o parte exprimarea, se intelege ca vreti sa si dezbateti, scopul nu e sa acceptati, ci si sa primiti ce ati mostenit, sa va luati certificatele de mostenitor.
Declaratia nu va foloseste daca vreti sa si dezbateti acum, ci doar daca vreti sa acceptati cu gândul sa dezbateti la sfantul asteapta.
Declaratia poate fi data la orice notar, nu e musai la consulat.
Procura pt dezbaterea succesiunii dati la consulat.
Aveti de dezbatut 2 succesiuni, in ordinea deceselor.

www.avocatnet.ro/articol_637...

Am mai avut subiecte pe tema asta pe forum, asa ca va puteti uita in link, e lamurita treaba acolo.

Oricum, cu placere!
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un raspuns! ambii parinti ... ZIALEX ZIALEX Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Ambii parinti au decedat in noiembrie 2021 si dorim sa dezbatem succesiunea ( suntem 3 fiice). Casa in care ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vindem casa, dar fratii sunt plecati in strainatate Zoli13 Zoli13 Buna ziua.Eu impreuna cu fratii mei dorim sa vindem casa parinteasca, dar cei doi frati ai mei sunt in strainatate.Cum se procedeaza daca ei sunt plecati? Imi ... (vezi toată discuția)