avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pentru un elev care are varsta 16 ani si este in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pentru un elev care are varsta 16 ani si este in vacanta se poate ...

Pentru un elev care are varsta 16 ani si este in vacanta se poate face contract de munca (muncitor necalificat) si cate ore pe zi/luna.
Alte conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:50, 15 Iunie 2023
În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

Atentie :
- salariul minim este de 3.000 lei brut/luna ;
- tinerii în vârstă de până la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară.
- tinerii care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu pot presta muncă de noapte.
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor ramo1305 ramo1305 Pentru angajarea unui minor de 16 ani impliniti, care este norma normala de lucru si salariul minim de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Angajare persoana 16 ani Daliborka Daliborka Buna ziua, care ar fi conditiile pentru angajarea unei persoane in varsta de 16 ani? 6 ore/zi si 3 zile de concediu suplimentar? adica 24 zile? (vezi toată discuția)
Am 17 ani și vreau sa mă angajez Razvan Bebelea Razvan Bebelea Salut , am 17 ani și vreau sa mă angajez ca paznic la profi, mai am 7 luni și fac 18 ani. As dorii sa știu și eu dacă mă poate angaja dacă am 17 ani ... (vezi toată discuția)