avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua . Am o mica problema . Am apartament si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua . Am o mica problema . Am apartament si doresc sa fac ...

Buna ziua .
Am o mica problema . Am apartament si doresc sa fac bransarea la gaze . De la asociatie am fost informat ca va trebui sa obtin semnatura presedintelui de asociatie pentru a putea face demersurile pentru a achita o taxa pentru respectivul proiect de gaze ( nu stiu daca ma exprim bine ) care a fost instalat in fata blocului . Am fost de acord , am contactat presedintele asociatiei iar el imi impune sa cumpar plafoniere cu senzori , becuri si mai stiu eu ce pentru a putea obtine semnatura lui . Este normal asa ceva ? tin sa precizez ca acest apartament nu a fost in proprietatea mea cand a fost facut proiectul de gaze ...etc . Cum pot proceda in aceasta situatie >?
Eu am fost de acord sa platesc o anumita "taxa" chiar daca nu am avut nici o calitate de proprietar in momentul in care sa facut acel proiect . Chiar sunt obligat sa platesc pana la urma ? E corect ceea ce el face ?
Stima !
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 18:58, 15 Iunie 2023
Nu trebuie sa platiti nici o taxa, mergeti la distribuitor si depuneti o cerere pentru un ATR si cereti sa vii se comunice cine este proprietarul conductei deja existente la scara dvs. Ca sa deveniti si dvs. coproprietar. Daca presedintele e ala, atunci vedeti care sunt pretentiile financiare si intelegeti-va. Daca el vrea partea respectiva in echivalent plafoniere, senzori samd atunci faceti-i pe plac.
Multumesc pt. raspuns . El este proprietarul conductei deja existenta . Eu am fost de acord sa platesc ce suma mi-ar cere , dar nu am fost de acord cu impunerea cumpararii plafornierelor..etc .
Proprietarul conducetei de gaz a platit o suma.
Suma respectiva se imparte la aparitia primului doritor impreuna cu acesta.
adica 10.000lei sa zicem cand apare primul trebuie sa ii dea jumatate. Cand apare urmatorul (al 3-lea doritor) trebuie sa platesca o treime care ar trebui sa se imparta intre cei 2 dinainte.
Ap platrulea plateste suma impartita la 4 si da suma in mod egal celor 3.
si tot asa pana la ultimul.
Daca presedintele insa impreuna cu ceilalti decide ca banii sa fie folositi pentru modernizarea si infrumusetarea scarii atunci insemena ca e de laudat atat el cat si ceilati care poate nu voiau asta dar acolo s-a ajuns.
Incercati sa vedeti cat a fost suma platita la inceput si a cata persoana sunteti si cat sunt maxim pe scara respectiva.
Daca suma ceruta (actualizata) e mai mare decat suma platita /nr total de apartamente insemna ca v-a cerut prea mult.

Eu cred ca ei au platit de mult o suma care ar fi prea mica sa o ceara locatarilor ca s-a devalorizat si astfel considera ca este mai bine pentru toti.
Daca nu doriti sa cumparati ce vi s-a spus oferiti suma si sa cumpare el.
Oricum fara acordul proprietarului tevii de gaz nu faceti nimic ca si fara acordul asociatei prin presedinte.
In cazul de fata aveti noroc ca este unul si aceeasi persoana.
am contactat presedintele asociatiei iar el imi impune sa cumpar plafoniere cu senzori , becuri si mai stiu eu ce pentru a putea obtine semnatura lui

Pretentia presedintelui de asociatie constituie abuz
Nu are legatura cererea de acord bransare l;a infrastructura de gaze a condominiului cu interventii/imbunatatiri la partea comuna de condominiu care se pot executa prin fondurile existente in fondul de reparatii
Pai de ce ar fi abuz. El in loc de bani a zis ia si tu aia aia aia.
Proprietarul tevii merge la notar ca acum asa vor astia de la gaze si da niste bani Minim 50 lei in sus la o pritenea(mai putin nu am gasit).La noi cere 120lei la notar si mai nou ai intentia sa faca coproprietari pe toti ca apoi urmatorul sa aiba nevoie de si mai multe acorduri ca sigur nu ii prinde pe toti odata.
Cred ca sunt vorbiti intre ei ca asa ar vrea toti dar le zic oamenii ca nu nu nu lasati un singur proprietar pe mine cel initial.
Presedintele mai face inca un efort si sta sa scrie si un acordul ca ii da voie lui cutare sa isi instaleze .....
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
Nivea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord bransare la conducta de gaze a blocului instalata de proprietari. Vladltms Vladltms Buna ziua, In blocul in care locuiesc suntem 4 proprietari care vrem sa ne debransam de la centrala termica a blocului si sa ne instalam centrala de ... (vezi toată discuția)
Referitor la centrala de apartament monatedys monatedys in cazul in care intr-un condominiu in care toate apartamentele sint proprietate personala si unde exista 16 proprrietari care au instalat centrale de ... (vezi toată discuția)
Racordare gaz centrala de apartament Nicolaaev Ciprian Nicolaaev Ciprian In anul 2009 unul dintre vecini a cerut acordul propietarilor de pe scara blocului pentru a se racorda la gaz. Persoana in cauza sta la etajul 4 / 4 in scara ... (vezi toată discuția)