avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salutare, administrez o societate pe care urmează sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salutare, administrez o societate pe care urmează sa o licențiez ...

Salutare,administrez o societate pe care urmează sa o licențiez IGPR pentru instalare de sisteme de supraveghere. Lucrez cu un dezvoltator imobiliar care construiește blocuri iar eu efectuez lucrări de “executare cablaj” pentru camere video.Dat fiind faptul ca la momentul cablarii, respectiv montării camerelor asociatia de proprietari nu este înființata, punerea in funcțiune este ok sa fie făcută după aceasta etapa de înființare? Dezvoltatorul mai are obligația de a face analiza de risc la protecția fizica având in vedere ca el vinde apartamentele iar pana la înființarea asociațiilor (3-4 luni) practic este șantier? In urma înființării asociației,administratorul obține acord GDPR de la toți proprietarii iar in adunarea generală li se aduce la cunoștința despre acest sistem, pot apărea probleme mai departe?
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
Mirabilandia92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 19:03, 15 Iunie 2023
Analiza aia de risc mai exact
1 RAPORT DE EVALUARE si apoi
2 Proiect sistem de securitate
3 instalare cu firma autorizata
se fac mereu si la asociatii de proprietari si la el care e persoana juridica si face blocuri are firma de dezvoltator imobiliar.
In urma infiintarii asociatiei noii proprietari fac ce vor : le dau jos sau mai monteaza inca 2 sisteme sa vada si musca.
Pentru cel existent nu le mai trebuie nimic. Acordul GDPR nu se ia de la fiecare ci se face hotarare in adunarea generala. Nu trebuie sa fie toti de acord ci majoritatea.
Pe interior la palier da trebuie sa fie toti de acord la etajul respectiv.
Aveti aici lamuriri
[ link extern ]

Pana nu te autorizezi nu poti elibera foi ca ai instalat ca pe urma te cheama la politie si compara datele.
Au mai fost cazuri cand s-au dus fosti angajati si au instalat in numele unei firme unde erau angajati dar desteptii nu stiau ca seful nu luase inca licenta aia si apoi s-au trezit chemati la politie cei de la firma.

Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
Nivea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere magazin Clockworktech Clockworktech Buna, am un magazin si mi-am montat camere de supraveghere cumparate de pe net. Ce trebuie sa fac sa fiu in legal? Am inteles ca trebuie sa merg la politie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este legala montarea unei camere de supraveghere pe ... BiancaR3 BiancaR3 Buna ziua! Este legala montarea unei camere de supraveghere pe scara blocului de catre un singur locatar (in dreptul usii lui)? (vezi toată discuția)
Analiza de risc montare camere video bloc euely euely Buna seara, Proprietarii blocului au luat hotararea montarii camerelor video in condominiu, insa firma cu care colaboram ne-au informat cum ca am fi obligati ... (vezi toată discuția)