Buna ziua!
Acum cateva zile am fost instiintat de la munca, din senin, ca sunt concediat din motive de performanta.
Concediere care nu are un motiv solid la baza deoarece in ultimii ani am avut evaluari pozitive de la sefi in fiecare an si am primit mariri salariale anuale pe baza performantei (..inclusiv anul acesta).
Dupa mai multe discutii cu cei de la HR am fost oarecum presat psihic sa semnez o decizie de incetare a contractului de munca (..legea nr.53/2003, Art. 55 lit. B) pentru a desface contractul in conditii "..amiabile si sa nu ma afecteze pe viitor". Contractul de munca era pe perioada nedeterminata.
Acum, intrebarea mea ar fi daca mai pot face ceva in aceasta situatie si daca as putea obtine niste salarii compensatorii sau ceva. Legal inca mai sunt in perioada de 30 de zile de preaviz..
Legal nici nu exista preaviz de 30 de zile in cazul incetarii cu acordul partilor.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor - desfiintarea postului - beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Acordarea salariilor compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.