avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După 3 ani, se mai poate ataca un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După 3 ani, se mai poate ataca un contract de donație?

După 3 ani, se mai poate ataca un contract de donație?
Cel mai recent răspuns: Ioan_13 , utilizator 20:34, 16 Iunie 2023
Ar trebui sa dati detalii pana sa puneti o întrebare, ca cel ce va raspunde sa aibă toate datele problemei.
Cine sa atace si sub ce motiv?
O mătișă mi-a donat o suprafață de teren, după moartea ei, dacă verișrii mei le vin “o idee” să-mi ia acea suprafață de teren, pot? Mătușa trăiește momentan, și sotul ei la fel. Mulțumesc

Nu am nici o clauză de întreținere sau ceva asemănător și nu a avut nici o pretenție la nimic.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
verisorii sunt copiii ei sau nepoti de frate ?

apasati pe raspunde, nu pe citeaza!
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Verișorii sunt copii ei, în donație nu am clauză de întreținere sau altele, nu a avut pretenție la nimic.
Pe mine ma interesează dacă după moartea ei pot avea ceva suprize?
Mătușa mea nu a avut pretenție la nimic, este o anumită perioada după moartea ei în care poate fi atacata donația de câtre copii? Ca idee vreau să fiu “protejat” oarecum, deși nu se știe niciodată cum se poate schimba omul. Vă mulțumesc și mii de scuze pentru întrebarea incompletă, din cauza locului de muncă nu am putut detalia.
In afara de terenul respectiv, matusa mai are si alte bunuri?

Alte discuții în legătură

Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune al arendasului se aplica si in cazul donatiei ? KaskooW KaskooW Tatal meu, foarte in varsta, doreste sa-mi doneze terenul agricol proprietatea sa si notarul imi cere un document cu refuzul arendasului de a-si exercita ... (vezi toată discuția)
Atacare donatie Aristide01 Aristide01 Bunica mea, decedata acum mulți ani, a avut 2 fiice, mama si sora ei. În timpul vieții a facut o donație unuia dintre nepoți (era în timpul școlii ... (vezi toată discuția)