avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... După 3 ani, se mai poate ataca un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

După 3 ani, se mai poate ataca un contract de donație?

După 3 ani, se mai poate ataca un contract de donație?
Cel mai recent răspuns: Ioan_13 , utilizator 20:34, 16 Iunie 2023
daca imobilul e singurul ei bun de valoare, copiii ei pot ataca donatia in termen de 3 ani de la deces si vor recupera rezerva succesorala, practic veti pierde v/val a jumatate din casa.

Poate va ajuta mai mult un contract de intretinere, daca ii sunteti aproape si inca nu ati inceiat contractul de donatie.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Mătușa are locuința ei, și alte bunuri. Aceasta suprafață de teren, o avea la mine la țară, adica la 200 km de adresa ei de domiciliu, și ei nu-i trebuia și mi-a donat-o mie care am domiciliul acolo în localitate.
Atunci nu e niciun risc, sa va doneze linistita.
Vă mulțumesc tuturor pentru tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune al arendasului se aplica si in cazul donatiei ? KaskooW KaskooW Tatal meu, foarte in varsta, doreste sa-mi doneze terenul agricol proprietatea sa si notarul imi cere un document cu refuzul arendasului de a-si exercita ... (vezi toată discuția)
Atacare donatie Aristide01 Aristide01 Bunica mea, decedata acum mulți ani, a avut 2 fiice, mama si sora ei. În timpul vieții a facut o donație unuia dintre nepoți (era în timpul școlii ... (vezi toată discuția)