avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un frate a primit un teren si o casa din partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un frate a primit un teren si o casa din partea parintilor nostri,acuma ...

un frate[suntem 5 frati] a primit un teren si o casa din partea parintilor nostri,acuma vrem sa deschidem succesiunea pentru casa parinteasca terenul aferent si copii lui[tatal decedat] doresc sa participe si ei ,contrar intelegerii dintre frati,in acest caz putem sa aducem la masa succesorala si acea casa? multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
olga2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:45, 16 Iunie 2023
Depinde prin ce act a primit acel teren.
In principiu, pot cere sa primeasca rezerva succesorala ( jumatate din ar fi primit in mod normal) dar mai bine ati discuta cu un avocat si indruma cum sa actionati in functie de actul incheiat intre parinti si acel frate.
in 1960 nu s a incheiat nici un act toate sunt pe numele bunicului [aviz de constr,act v/c teren,autorizatie de lucrari etc.conditia a fost sa nu aiba nici o pretentie viitoare la succesiune.V-as ruga daca aveti ceva elemente aju,tatoare,nu-mi permit avocat.multumesc
Atunci, daca toate actele sunt pe numele bunicilor, trebuie dezbatuta succesiunea in urma dumnealor ( mostenitori vor fi copii dumnealor sau nepotii copilului decedat, daca este cazul...) si abia apoi acestia pot lasa la randul lor bunurile mostenite cat si cele personale cui vor ( unui singur copil, daca are mai multi...).

In principiu... mergeti la un notar din localitate si ar trebui sa va indrume dumnealui ce aveti de facut.

Intelegerile verbale nu au valoare juridica, doar morala, sa se respecte... si de accea ar trebui ceva scris ( un act de donatie, vanzare-cumpare... si fiecare din acestea au o anumita valoare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Transmiterea proprietatii de la parinti la copii cristina1112 cristina1112 Buna dimineata! am nevoie de un sfat corect din punct de vedere legal in urmatoarea situatie:mama mea care are un frate si doar tatal in viata, mama a ... (vezi toată discuția)
Suntem 2 frati si mama. tata a decedat in 2021. vrem sa dezbatem ... silviu1975 silviu1975 Suntem 2 frati si mama. Tata a decedat in 2021. Vrem sa dezbatem succesiunea dupa bunici, parintii tatalui meu. Tata mai are 2 frati, ambii in viata. Nu am ... (vezi toată discuția)