avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un copil de cetățenie norvegiană care locuiește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un copil de cetățenie norvegiană care locuiește acolo ...

Am un copil de cetățenie norvegiană care locuiește acolo cu fosta prietena și vroiam sa întreb: Cum se procedează cu pensia alimentară?
Cat ar trebui sa plătesc având în vedere că acum nu mai locuiesc în Norvegia, m-am mutat înapoi în România..
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:11, 17 Iunie 2023
Pentru un singur copil, pensia de întreținere este de 25% din venitul lunar net.
Daca aveti obligatia stabilita prin hotarare, platiti cat scrie in hotarare. Daca nu mai corespunde veniturilor actuale, va trebuie o alta hotarare.

Daca nu aveti stabilit cuantumul printr o hotarare, atunci 1/4 din venitul net realizat daca aveti venituri sau 1/4 din venitul minim, daca nu aveti venituri.
Va mulțumesc pentru răspuns!
Cum obțin o nouă hotărâre bazată pe salariu aferent in Romania?
Care este procesul?
Depinde cum va hotărî instanța din Norvegia. Instanța de la domiciliul copilului este competentă să se pronunțe.
Deschideți acțiune la Judecatoria din Norvegia, și depuneți la dosar adeverință cu salariul net din România.
Adeverința să fie tradusă în limba norvegiană și legalizată la notar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara din norvegia crystyna crystyna crystyna crystyna Tatal fetitei lucteaza in Norvegia nu contribue la cresterea ei nu santem casatoriti legal dar copilul este recunoscut ii poarta numele ce pot face sa pot ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. sunt divorțată de 6 ani și am custodie comuna ... Andreea198912 Andreea198912 Bună dimineața. Sunt divorțată de 6 ani și am custodie comuna cu fostul soț, domiciliul copilului fiind la mine. În sentinta de divorț scrie ca pensia ... (vezi toată discuția)
Abandon copil Ciresinegre Ciresinegre Dacă tatăl cetățean străin nu a binevoit niciodată sa plătească pensie alimentara copilului aflat în custodia mamei (deși în actul de divorț este ... (vezi toată discuția)