avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Exista posibilitatea daca a trecut un timp mai indelungat de la decesul proprietarului sa nu mai pot beneficia de dreptul de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:15, 27 Ianuarie 2010
Pentru a beneficia de dreptul de mostenitor trebuia sa acceptati mostenirea in termenul de 6 luni expres printr-o declaratie data la un notar, sau tacit.
buna ziua!
exista posibilitatea ca in termen de 6 luni de la data decesului defunctului sa faceti acte de accepatare tacita sau expresa a succesiunii.
in acelasi termen puteti opta pt renuntarea la aceea succesiune.
daca dvs ati facut acte de acceptare a succesiunii nu aveti cum sa fiti declarat strain de succesiune!
care este situatia dvs, ami exact?
Sunt aproape 2 ani de la decesul proprietarului , nici unul dintre mostenitori nu au facut o declaratie in acest sens si nu sa facut nici succesiunea imobilului.
Mentionez ca cei doi frati mostenitori sunt in afara tarii si tergiverseasa aceata situatie cu scopul ca unul dintre ei sa poata beneficia in totalitate de acest bun .
Cum as putea proceda in aceasta situatie ?

Va multumesc!!
buna ziua!
imi rezulta ca in acesta situatie este practic imposibil ca sa dezbateti succesiunea pe cale noatriala.
nu va ramane decat dezbaterea pe cale de instanta!
1. Este important de precizat cati mostenitori sunt
2. Cine locuieste in imobil

Alte discuții în legătură

Mostenire cu probleme as1959 as1959 Sora mea s-a casatorit in anul 1972, casatorie din care nu au rezultat copii. In anul 1995 sotul ei a decedat, iar in 2010 intervine decesul surorii mele. ... (vezi toată discuția)
Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)
Succesiune frate viorr viorr Fratele meu a fost casatorit si din urma casatoriei au rezultat o casa cu un teren. Sotia a murit si fratele s-a recasatorit. Au fost casatoriti 30 de ani dupa ... (vezi toată discuția)