avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața! Urmează să mă întorc la muncă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața! Urmează să mă întorc la muncă in septembrie ...

Bună dimineața!
Urmează să mă întorc la muncă in septembrie din cic. Totul bine și frumos, până mi s-a spus de la hr, faptul ca proiectul pe care eram angajată, s-a desființat, colegii de echipă ( echipă care nu s-a desființat), fiind trimiși pe un proiect ok(dpdv salarial), iar eu pe un proiect de care nici nu am auzit, dar cu un salariu cu mult sub cel de pe proiectul colegilor.
Aș putea face ceva în legătură cu acest lucru? Nu mi se pare ok să fiu trecută pe un alt proiect, din moment ce toti din fost echipă sunt pe proiectul acel. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Baam1995 , utilizator 07:04, 17 Iunie 2023
Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități, a concediului paternal sau a concediului de îngrijitor, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.

Constituie contravenții și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune, încălcarea dispozițiilor art. 10 alin.(8) .

Constatarea și sancționarea contravenției se face de către Inspecția Muncii, prin inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă.

In speta, sesizati ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Vă mulțumesc frumos!
O zi bună vă doresc!

Cornel Vasile a scris:

Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate, a concediului pentru creșterea copiilor în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități, a concediului paternal sau a concediului de îngrijitor, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă ori la un loc de muncă echivalent, având condiții de muncă echivalente, și, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătățire a condițiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenței.

Constituie contravenții și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune, încălcarea dispozițiilor art. 10 alin.(8) .

Constatarea și sancționarea contravenției se face de către Inspecția Muncii, prin inspectorii de muncă din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă.

In speta, sesizati ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic ,angajator care a desființat postul Paula s. Paula s. Buna ziua As dori sa întreb dacă e normal că angajatorul sa mi fi desființat postul cat eram in cic și acum sa mi ofere un job sub calificarea studiile ... (vezi toată discuția)
Întoarcere din cic FireSky08 FireSky08 Urmează sa ma întorc în 2 luni din Cic. Angajatorul îmi poate refuza întoarcere pe același post, în condițiile în care postul nu a fost desființat? ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc RalucaAndrei RalucaAndrei deranjez si eu cu o intrebare... ma aflu intr-o situatie si nu stiu cum sa procedez. La mijlocul lunii decembrie a acestui an ar trebui sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)