avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doresc sa continui contractul de munca peste 65 ani. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doresc sa continui contractul de munca peste 65 ani. Ce lege ...

Doresc sa continui contractul de munca peste 65 ani. Ce lege îmi permite acest lucru și ce trebuie să fac. Lucrez intr- o regie autonoma
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 18 Iunie 2023
Aveți dreptul să cumulați pensia de limită de vârstă cu salariul.
Nu puteți continua contractul după pensionare, aveți nevoie de un alt contract nou la angajare.
După pensionare trebuie să vă angajați din nou.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2023
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
In cerere trebuie să Menționez vreo lege, articol, sau pur și simplu cer sa fiu menținută in continuare? Mulțumesc . Exista vreun tipizat anume?
Nu trebuie sa mentionati in cerere un text de lege si nu exista tipizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul salariu cu pensie - angajat la societate privata aurorapetre aurorapetre Buna ziua, Conform Codului Muncii, articolul 53, aliniatul 4 (adaugat prin Legea 93/2019), « Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea ... nicdel nicdel Buna ziua, Am intentia sa ma pensionez inainte de implinirea varstei de 65 de ani (actualmente sunt in varsta de 63 ani) beneficiind de perioadele de ... (vezi toată discuția)
Am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta in luna ... nistor_maria2007@yahoo.com nistor_maria2007@yahoo.com Am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta in luna februarie 2022, pot ramane in continuare angajata cu acelasi contract de munca pe acelasi post ... (vezi toată discuția)