Bună ziua! Anul trecut pe 7 iunie 2022 am încheiat un contract pentru plata cass ca persoană fără venituri, fiind ajutată cu banii de fiul meu. Am platit suma de 1530 până în mai 2023. Din păcate, nu prea am beneficiat de acest contract, pentru că atunci când aveam o problemă scoteam bani din buzunar a să o pot rezolva mai rapid, gen analize medicale, ecografie... Întrebarea mea este dacă trebuie cumva să reziliez această declarație unică, pentru că nu doresc să mai beneficiez de CASS în continuare . Nu vreau că anul viitor să fiu somată de ANAF să mi plătesc contribuțiile la sănătate. Vreau să înceteze contractul de plata cass.
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ceea ce ați declarat in declaratia unica anul trecut și platit deja, e valabil pentru un an și atât. Daca nu mai depuneți o alta declaratie unica pentru a plăti pentru următoarea perioada in 2023, nu e nimic. Nu se prelungește automat.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.