avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pașaport / Viză SUA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pașaport / Viză SUA

Bună ziua!
În vara anului 2025 vreau sa plec cu programul Work and Travel în SUA.
Procesul este unul destul de elaborat. În acea vară, eu voi termina anul 1 de masterat, urmând să îl încep pe al doilea.
Din ce mi-au spus apropiații, la obținerea vizei de călătorie, ți se vor pune mai multe întrebări, iar în cazul meu, atunci este posibil să mi se ceară ceva pe numele meu pentru a dovedi întoarcerea în România.
Eu dacă îmi fac pașaportul și aplic pentru obținerea vizei în această toamnă (chiar dacă mai sunt aproximativ 2 ani), se poate să le obțin? Pe ce perioadă se obțin pașaportul și viza?
Mă gândeam că pot dovedi la toamnă (când o să încep al 3-lea an de studii) cu faptul că trebuie să mă întorc să îmi continui studiile. Este posibil să le obțin chiar dacă aplic pentru acestea înainte, asta pentru a-mi ușura procesul de obținere pentru când voi pleca?

Mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Permis de sedere permanenta Romeo96 Romeo96 Buna ziua, sunt student basarabean in Romania, la vara vreau sa plec cu work and travel in SUA problema este ca imi expira permisul de sedere in timpul ... (vezi toată discuția)
Permis sedere pemanenta Romeo96 Romeo96 Buna ziua am depus in noiembrie actele pentru permisul de sedere permanenta la ori salaj, si as vrea sa stiu dac as putea grabi procesarea actelor si primirea ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport vladylds vladylds Buna ziua, Detin un pasaport cu valabilitate pana anul viitor in octombrie, am fost acceptat la o universitate din state, voi fi plecat timp de 4 ani, ... (vezi toată discuția)