avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Ieri am fost anunțată ca intru in preaviz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Ieri am fost anunțată ca intru in preaviz la firma ...

Buna ziua! Ieri am fost anunțată ca intru in preaviz la firma pentru care lucrez si anume una privată. Angajatorul mi-a trimis practic pe e mail o foaie pe care scrie ca ei au dificultati economice si din acest motiv postul de desființează, urmând ca eu sa intru in preaviz 20 zile. După, m a sunat și m a forțat să las cheia, mi a șters contul de pe care lucram si mi a spus că de mâine sa nu mai vin deloc la muncă. Citez "intrați în preaviz 20 de zile, fără acordarea unei compensații din partea societății". Ce înseamnă asta mai exact? Ca nu îmi plătește preavizul? Ce mi a trimis angajatorul pe mail este o hartie neînregistrată și nesemnata, însă m a forțat pe mine sa semnez cat mai urgent pentru a nu îmi trimite prin poștă. Nu am semnat, dar vreau sa ma lămurească cineva ce este de facut acum.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:10, 30 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca nu va acorda salarii compensatorii, înseamnă.

Înștiințarea de preaviz nu este prevazuta în lege, însă practica majoritara este în sensul.emiterii unei înștiințări privind desființarea unui post inainte de începerea perioadei de preaviz.

Ce nu inteleg, ați întrebat angajatorul cum veți fi plătit, cum veți figura în pontaj în perioada de preaviz, dacă veți sta acasa?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dânsa mi a spus că voi fi plătită normal și îmi vor fi plătite si zilele de concediu, dar sa nu mai vin de maine. Eu stiu ca in preaviz trebuie sa fiu prezenta la munca. Acum nu stiu exact ce sa fac, sa merg sau nu la munca? Si cate ore ar trebui sa stau la munca daca merg? Idea este ca eu sunt platita in mână, nu am fluturaș de salariu și in statul de plata figurez cu 8 ore lucrate pe zi, 160 de ore pe luna. Eu lucrez 9 ore pe zi, si sambata 6.
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitați un document scris ca nu au nevoie de prezenta dvs la locul de munca pe perioada preavizului.
Aveti dreptul la salariu pentru perioada de preaviz de 20 de zile. Daca nu vor plati aceasta perioada si in baza faptului ca ati primit o instiintare care va ingradeste dreptul la munca, puteti sesiza ITM-ul. Cu aceasta ocazie puteti declara, in scris, si celelalte nereguli, problema angajatorului ar putea deveni mai consistenta...
Unde este mentionat ca i se ingradeste dreptul la munca ????

sadrian a scris:

Aveti dreptul la salariu pentru perioada de preaviz de 20 de zile. Daca nu vor plati aceasta perioada si in baza faptului ca ati primit o instiintare care va ingradeste dreptul la munca, puteti sesiza ITM-ul. ...

Alte discuții în legătură

Am fost concediat cu preaviz și aveam concediu restant. la final nu mi-am primit banii așa cum mi s-a promis, ce aș putea face pentru a-i recupera? Maciupiciu Maciupiciu La data de 1 Decembrie am fost chemat de patron si mi-a spus ca ma concediaza pe motiv ca suntem prea multi pe acelasi post (doi), iar el nu-si mai permite sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recuperez carnetul de munca de la itm pentru a beneficia de somaj? violleta violleta Buna ziua, Pe data de 29 mai fetita mea a implinit varsta de 2 ani. As vrea sa stiu daca activitatea se reia dupa acesta data sau in functie de data ... (vezi toată discuția)
Schimbare treapta de salarizare simonab2872 simonab2872 Am fost in concediu medical si reintorcandu-ma la locul de munca am avut surpriza de a mi se inmana un preaviz de 20 de zile lucratoare urmand, a fi trimisa in ... (vezi toată discuția)