avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot radia masina ca mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot radia masina ca mostenitor?

Tatal meu a detinut o masina si dupa decesul lui, mama a instrainat-o fara acte de vanzare-cumparare. Dupa decesul mamei si dupa succesiuna bunului imobil am ramas unica mostenitoare, dar masina neavand talonul nu a fost inclusa in succesiune. Pot radia acea masina in baza certificatului de mostenitor doar cu declaratie notariala?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 02:03, 22 Iunie 2023
Initial ar trebui sa solicitati serviciului evidenta auto de la politia rutiera locala sa va comunice date relevante asupra detinatorului vehiculului cu datele de identificare numar inmatricularexxx serie sasiu yyyetc
Ulterior contactati birou notarial,incheiati declaratie pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept vehiculul cu datele de identificare numar inmatricularexxx,serie sasiuyyy urmare a instrainarii acestuia fara parcurgerea procedurii de tranzactionare drept de proprietate bun mobil
In baza documentului de la politie si a declaratiei notariale solicitati la autoritatea fiscala teritoriala radierea auto pe proprie raspundere
Autoritatea fiscala va dispune radierea auto dupa achitarea integrala a eventaulelor debite in evidenta
Succes !
ce legatura are talonul? inscrierea masinii in masa succesorala se face pe baza CIV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ... Laura0503 Laura0503 Cum pot radia un autoturism vandut in urma cu aproximativ 5-6 ani si pentru care nu am -act vanzare-cumparare- si nici nu mai pot gasi cumparatorul? Detin doar ... (vezi toată discuția)
Am doua masini vândute dar neradiate cum pot sa radiez 2masini nu am actele cartea masini si talonul, as dori o solutie, (vezi toată discuția)
Probleme vanzare autoturism viorel61 viorel61 Am urmatoarea problema : tatal meu a decedat acum 3 ani, detinea un autoturism pe care l-am instrainat acum 2 ani doar pe baza unei chitante , (nu aveam ... (vezi toată discuția)