avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea dobanzilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea dobanzilor

Buna ziua. Am aflat ca anul acesta s-a introdus impozitarea DUBLA a dobanzilor. Noul impozit se aplica la câștiguri de 6, 12 sau 24 de salarii minime si trebuie plătit și contribuția la sănătate, adică să se depuna Declarația unică. Este constitutional ?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:53, 28 Iunie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e impozitare dubla.
Impozitul e 10% retinut de banca .
Plafonul de 6/12/24 salarii minime este pentru contributia la sanatate CASS ( daca se depasesc aceste plafoane) .
Se depune declaratia unica in acest caz .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acelasi mod de impozitare este si pentru veniturile PFA, PFI. In cazul dumneavoastra trebuie ca valoarea dobanzii sa se incadreze in baremurile enuntate. Pentru a nu avea astfel de probleme se poate cumpara titluri de stat care sunt scutite de astfel de plati.
Se referă la in an fiscal? 01.01 - 31.12?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass la venituri din chirii giurgiu lacramioara giurgiu lacramioara Buna ziua! Am pensie de boala in valoare de 1575 si am si venituri din chirii in valoare de 2100 lei pe luna.. Acum mi se impune sa platesc contributie la ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit si contributii pensie si sanatate Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic colaborator ( un fel de PFi) si sunt si salariata in spital de stat. Pt 2023 am un profit sub 12 salarii brute minime pe economie, dar am ... (vezi toată discuția)
Contributii pe dobanzi bancare Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu un aspect. Pe 2023 am realizat un venit din profesia liberala sub 12 salarii minime pe an. Pe persoana fizica am niste ... (vezi toată discuția)