avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetarea disciplinara a unui angajat trebui facuta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetarea disciplinara a unui angajat trebui facuta in timpul ...

Cercetarea disciplinara a unui angajat trebui facuta in timpul de lucru a acestuia sau trebui xhemat din timpul sau liber ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 22 Iunie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legislatia muncii nu prevede in mod expres o astfel de obligație. Ceea ce prevede in mod expres este aceea ca dacă nu se prezintă la data, ora fixata in lipsa unui motiv obiectiv, atunci poate dispune sancționarea. Ceea ce trebuie lamurit (si din păcate aceasta se tranșează cu concursul instantei judecatoresti in situația contestației la decizia de sanctionare) este daca dreptul Dvs. La repaus zilnic (presupun ca la un astfel de liber va referiti) reprezinta un motiv obiectiv.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În mod normal, în perioada timpului de munca se efectuează cercetarea disciplinară.

În timpul liber un salariat nu este la dispoziția angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara viciata Consultant Covasna Consultant Covasna Buna seara. Am fost chemat la cercetare disciplinara printr o concvocare in care nu s a explicat concret pentru ce sunt chemat, au scris doar ca va trebui sa ... (vezi toată discuția)
Decizie sanctiune disciplinara Paradiso Paradiso Buna seara As dori un raspuns la urmatoarea situatie: Decizia de sanctionare pe care am primit-o si pe care vreau sa o contest, este emisa pe data de ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara pap pap Un angajat a primit un document în care scrie asa În vederea demarării procedurii de cercetare disciplinara ca urmare a rapoartelor declarațiilor depuse ... (vezi toată discuția)