avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Dețin un teren pe care l-am ierbicidat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Dețin un teren pe care l-am ierbicidat in urma ...

Bună ziua ! Dețin un teren pe care l-am ierbicidat in urma cu aproximativ 10 -12 zile cu ierbicid total pentru curățarea buruienilor se învecinează cu terenuri care nu sunt lucrate după ierbicidare proprietarul unei stane a intrat SI a pășunat pe terenul meu SI susține că i-au murit 30 de oi animale pe care însă nu le-au văzut nici cei de la DSV nici poliția animalelor . Din punct de vedere legal risc vreo sancțiune eu sau cel care a efectuat lucrarea ?? mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:41, 2 Iulie 2023
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, se va ajunge in instanta. In functie de documentele depuse la dosar, instanta va decide.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa sustina, ci sa și dovedeasca si apoi nu avea de ce pășuna pe terenul dvs fara sa existe înțelegere in acest sens.
Erbicidul nu e pesticid, nu va trebuia acordul cuiva pt folosinta.
Puteati totuși, sa puneți un tarus cu un anunt ca e erbicidat terenul, fiind vb de un teren neimprejmuit.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2023
gi-jane2, moderator
Va văzut când s-a făcut erbicidare? Și totuși a intrat intenționat? Ce fel de buruieni erau? Ca multe nu mănâncă oile. Daca cumva a plouat la scurt timp, acesta s- a scurs în pământ. Daca era soare și cald se vede uscarea acestora. Dar dacă nu a văzut nimeni oile nu poate fi dovedit prejudiciul. Sa vă duca la locul unde a îngropat. Acela trebuie sa se vadă dacă bagi 30 de oi într-o groapă.
Cu scuze, pesticidele sunt: insecticide, ierbicide, acaricide, rodenticide, fungicide, etc. va propun sa nu ne contrazicem pe tema asta. gi-jane2 a scris:
Erbicidul nu e pesticid, nu va trebuia acordul cuiva pt folosinta.

Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o curte abandonata alaturi de casa noastra Madi R Madi R Ca sa explic un pic situatia intai: curtea vecina a fost in proprietatea unor batrani (cu 4 copii), niste vecini foarte neplacuti. Curtea este abandonata de ... (vezi toată discuția)
Caine la bloc, obligatia de a curata mizeria pe care o lasa in gradina blocului Margareta72 Margareta72 Am un catel, metis, foarte pasnic si prietenos. Locuiesc la bloc si platesc la intreinere 3 lei pt el. Cand ies afara sa isi faca nevoile, ies fara lesa, ... (vezi toată discuția)
Dreptate, de unul singur. Icarus Icarus Avem mai multe probleme cu un vecin care incearca sa ne alunge de pe proprietate (tata e proprietarul) facandu-ne mizerii (sub umbrela politiei, primariei si ... (vezi toată discuția)