avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Societate cu capital inetgral de stat angajata intr-un ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Societate cu capital inetgral de stat angajata intr-un proiect inchidere mina.

Societate cu capital inetgral de stat, angajat intr-un proiect de inchidere definitiva si irevocabila a unor unitatii miniere neproductive, mentionez ca singura sursa de finantare a societatii a constituit-o ajutorul de stat, alocat conform unei Decizii a Consiliului Europei. BVC-ul societatii a fost intocmit cf. O 26/2013, avizat de M.Economiei.MFP, si M.Energiei ,aprobat prin HG-uri. Ajutorul de stat pentru platile compensatorii a fost considerat de societate ca fiind venit din alte surse, deoarece Angajatii societatii au beneficiat de plata compensatorie acordata de stat la momentul disponibilizarii si doar impozitati. ANAF-ul considera ca aceste ajutoare de stat sunt venituri de natura salariala si ar fi trebuit ca unitatea sa retina contributiile aferente acestora . Concedierea colectiva nu a fost realizata din initiativa societatii ci a respectat obiectivele asumate in Planul de inchidere
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Oprire ajutor somaj in caz de salrii comensatorii in transe ? rozi88 rozi88 Buna ziua , Unei colege i se desface contractul de munca din motive care nu tin de angajat si conform CCM la nivel de unitate va primii salarii ... (vezi toată discuția)
Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)
Despre concediere colectiva man2014 man2014 Buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca la concedierea colectiva din care am facut si eu parte, pot invoca OUG 98/1999, completata de 49/2002 care se refera la ... (vezi toată discuția)