Buna seara! In februarie mi s-a sustras un bun din autobuz. Am depus o plangere la politie cu nr. de inmatriculare al autobuzului, ora, persoana banuita s.a.m.d. In martie, m-am intalnit cu persoana respectiva in bus. Am chemat un echipaj de politie pentru identificarea acestuia, iar faptasul a recunoscut ca mi-a sustras bunul respectiv, acesta inmnandu-l politiei de fata cu mine. Au trecut 3 luni si nimeni de la politie inca nu m-a sunat pentru a-mi preda bunul respectiv. Am fost de doua ori la sectie (o data acum 2 luni si a doua oara in urma cu 2 saptamani), iar acestia ma tot duc cu zaharelul ca o sa ma sune cineva, insa nu se intampla acest lucru. Cum pot proceda legal si cui sa ma adresez in scris pentru a intra in posesia bunului recuperat? Politia vad ca nu face nimic pentru a mi-l restitui.
Plangere penala sau? Exista un model anume sau tot asa, detaliile din buletin cu subsemnatul si ce doresti? Trebuie avocat sau o pot depune singur?
Si inca ceva, cand am depus plangerea penala la politie acestia nu mi-au dat nr. de inregistrare, spunandu-mi ca nu se ofera pentru cazuri de genul, plangerea fiind trimisa la biroul de investigatii criminale. Pentru genul acesta de plangeri nu se da nr. de inregistrare sau am fost dezinformat? Exista doar nr. de dosar redacatat in plalngere.