avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PROCEDURA REVENIRE/INTRARE IN CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PROCEDURA REVENIRE/INTRARE IN CCC

Buna ziua. În prezent mă aflu în concediu de creștere a copilului de aproximativ un an și beneficiez de indemnizația aferentă, timp în care soția mea muncește. Aș dori să revin la serviciu iar soția mea să intre în concediu de creștere a copilului și să beneficize ea de indemnizație.
Începând de aici am niște întrebari, pentru că nu am putut înțelege exact tot după ce am citit OUG 111/2010...
Dacă eu trebuie să depun o cerere la angajatorul meu cu cel putin 30 de zile înainte de a mă reîntoarce, soția trebuie să își depună preavizul de cel puțin 10 zile la propriul angajator. Asta ar însemna că soția trebuie să depună preavizul aproximativ la 20 de zile după ce am făcut eu cererea sau odată cu mine, timp în care să se ocupe de strângerea celorlalte documente pentru depunerea dosarului de indemnizatie? Altfel spus, când intru eu la serviciu ea intră în concediu în aceeași zi sau poate intra în concediu la 10 zile după ce depun eu cererea? Aș fi recunoscător dacă îmi poate cineva spune cronologic pașii pentru a face schimbul cu soția...
O altă nelămurire pe care o am este dacă aș putea beneficia de stimulentul de inserție de 650 de lei după revenirea la serviciu, timp în care soția mea ar primi indemnizația de cc? Eu bănuiesc că nu, dar vreau să fiu sigur.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2023
.Catalin., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 24 Iunie 2023
Despre ce preaviz vorbiti?
Notificare de intrare în ccc

Cornel Vasile a scris:

Despre ce preaviz vorbiti?

Nu exista un anumit termen, dar il poate anunta din timp pe angajator ca urmeaza sa intre in CCC.

Nu se pot cumula cele doua situatii dvs in plata stimulentului de insertie si sotia in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ionnita ionnita Buna ziua, am o fetita de 1 an si 10 luni, eu sunt angajat pe perioada nedeterminata de 11 ani, sotia nu a lucrat inainte de nasterea fetitei, nu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Somaj sau concediu crestere copil danapauss danapauss am o fetita cu handicap grad 1,sunt asistent personal,am nascut in septembrie un baietel si am optat sa raman angajata si sa primesc stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere in concediu de crestere copil StillS StillS Buna ziua, sunt tata de 4 luni de zile, sotia mea nu a realizat cele 12 luni de realizat venituri, astfel ca pentru concediu de crestere copil am zis sa ... (vezi toată discuția)