avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pe 7 sep 2022 am obtinut in instanta anularea unui ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pe 7 sep 2022 am obtinut in instanta anularea unui proces verbal ...

Pe 7 sep 2022 am obtinut in instanta anularea unui proces verbal de amenda eliberat de CTP Cluj pe 1 martie 2022. Care e termenul de prescriptie pentru cererea de daune morale? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Hociung , utilizator 17:47, 24 Iunie 2023
Legea 554/2004
Art. 19
Termenul de prescripție pentru despăgubiri
(1) Când persoana vătămată a cerut anularea actului administrativ, fără a cere în același timp și despăgubiri, termenul de prescripție pentru cererea de despăgubire curge de la data la care acesta a cunoscut sau trebuia să cunoască întinderea pagubei.
(2) Cererile se adresează instanțelor de contencios administrativ competente, în termenul de un an prevăzut la art. 11 alin. (2).

art.11
....
(2) Pentru motive temeinice, în cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusă și peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de un an de la data comunicării actului, data luării la cunoștință, data introducerii cererii sau data încheierii procesului-verbal de conciliere, după caz.
Multumesc mult pentru raspuns!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale contencios administrativ sjmisss sjmisss in 2010 am fost exmatriculat din scoala de ag politie campina pt nepromovarea unui examen, iar in 11 februarie 2011 am castigat la curtea de apel cj recursul ... (vezi toată discuția)
Merită/pot să cer daune morale de la anaf într-o contestație ... ccristy ccristy Merită/pot să cer daune morale de la ANAF într-o contestație la executare sau doar aș stârni monstrul? Am primit de curând o somație în care mă ... (vezi toată discuția)