avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am avut un frate care a decedat de cancer si cat a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am avut un frate care a decedat de cancer si cat a fost in concediu ...

Am avut un frate care a decedat de cancer si cat a fost in concediu medical societatea unde lucra nu i-au platit medicalul.Patronul societatii afirma ca lui nu i-au ajuns banii de medical,el facand toate demersurile legale.Cum se poate verifica daca situatia este reala sau este o negare camuflata a platii concediului medical?
Totul se intampla de un an si fratele a decedat in ianuarie acest an.
Multumesc anticipat tuturor celor ce ma por ajuta.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:44, 28 Iunie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, recuperarea platii se face destul de greu , dar acel angajator avea obligatia sa-l plateasca indiferent de data recuperarrii sumelor achitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
angajatorul era obligat sa-i plateasca fiecare concediu medical.
ulterior angajatorul recupera sumele da la casa de sanatate.
ufff.... e greu acum, dar nu imposibil sa recuperati banii.
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
PopescuCornelia, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astfel de concedii medicale se plătesc 1 an și 6 luni. Daca totul s-a întâmpinat într-un an atunci firma trebuia să plătească banii nediminuat. Nu se diminuează că la alte boli. Nu știu dacă puteți reclama Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cod 14 magdaonofrei07 magdaonofrei07 Daca in din septembrie 2012 pana in ianuarie 2013 am avut concediu medical pentru boala cardiovasculara nestiind de cancer,iar din ianuarie 2013 cand am ... (vezi toată discuția)
Contestare legalitate concedii medicale cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti punctul dvs de vedere cu privire la urmatoarea speta: Un angajat al unei societati comerciale a beneficiat de 700 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ancalav08 ancalav08 Buna ziua, mama mea este diagnosticata de 4 luni cu cancer de col uteri. In prezent este in concediu medical pt 18 luni fiind angajata cu o vechime de 39 de ... (vezi toată discuția)