avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua, mama mea este diagnosticata de 4 luni cu cancer de col uteri. In prezent este in concediu medical pt 18 luni fiind angajata cu o vechime de 39 de ani.As dorii sa stiu daca in acest timp de 18 luni, angajatorul este obligat sa-i plateasa concediul de odihna sau va trebuii mama sa intrerupa concediu medical pt a intra in concediu de odihna. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 10 Aprilie 2013
Angajatorul nu este obligat sa-i plateasca CO neefectuat, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Art.146 din Codul Muncii
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Nu are cum sa-i plateasca CO , decat in situatia in care raportul de munca va inceta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu neefectuat in caz de demisie Roger25 Roger25 Buna ziua, Stiu ca in momentul cand cineva isi da demisia dintr-o firma, si are zile de CO neefectuate, acestea se platesc. Intrebarea mea este: poate ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical Liviu Soare Liviu Soare In urma operatiei de cancer am primit 365 zile de concediu medical cu posibilitatea prelungirii cu inca 180 de zile prin comisie medicala . Dupa aceste ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna anairam_unid anairam_unid am un angajat care a inceput activitatea in 01.12.2009 iar pe 03.05.2010 i se incheie contractul de munca si as vrea sa stiu daca firmna este obligata sa ii ... (vezi toată discuția)