avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua O intrebare Pe scara blocului un vecin de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua O intrebare Pe scara blocului un vecin de la mansarda ...

Buna ziua
O intrebare
Pe scara blocului un vecin de la mansarda a montat aer conditionat si picura apa pe scarile blocului la intrare.Chiar pe mijloc.Locatarii pot aluneca.
Ce se intimpla daca el nu doreste sa miste aceasta "teava" de scurgere.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:44, 25 Iunie 2023
Dvs., împreună cu alți vecini trebuie să găsiți o variantă amiabila de a-l determina să modifice traseul.
Daca proprietarul intelege sa nu mute sistemul de preliuarea apa/condens al unitatii exterioara clima,aveti dreptul sa il actionati in instanta
Exista precedent juridic in care instanta de judecata a obligat proprietarul sa modifice instalatia de preluare condens/apa astfel incat sa nu prejudicieze interesele restului locatarilor
L nr 196/208
ART. 29
(1) În cazurile în care unul dintre proprietari împiedică, cu rea-credință și sub orice formă,
folosirea normală a condominiului, sau a unor părți componente, potrivit destinației acestora, și
creează prejudicii celorlalți proprietari,
proprietarii prejudiciați sau orice persoană care se
consideră vătămată într-un drept al său se poate adresa în scris președintelui, comitetului executiv
al asociației de proprietari și instituțiilor cu atribuții privind respectarea ordinii și liniștii publice sau,
după caz, instanțelor judecătorești.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! de ceva timp,din unitatea exterioară a vecinilor ... Selena-Hibatullah Selena-Hibatullah Bună ziua! De ceva timp,din unitatea exterioară a vecinilor de la etajul 4,nu doar picură apă, ci plouă de-a dreptul! Eu stau la parter și mă ocup ... (vezi toată discuția)
Salut. am nevoie de putin ajutor, un sfat. vecinii mei de la ... Ioan_Chris Ioan_Chris Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc la bloc( etajul 2) anul trecut am montat ... Ralu866 Ralu866 Buna ziua! Locuiesc la bloc( etajul 2) anul trecut am montat clima , aparatul exterior eate montat in spatele blocului ( geamul de la bucatarie) condensul pica ... (vezi toată discuția)