avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Neonorare contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Neonorare contract

Buna,
in decembrie 2007 am incheiat un contract de vanzare cumpare parti sociale la un SRL, care avea ca activitate producerea de mobila.
Contractul a fost semnat de firma mea (eu ca administrator) in calitatea de cumparator si de administratorul celeilante SC, in calitate de vanzator al partilor sociale; contractul prevede si raspunderea penala a administratorului, daca nu isi indepineste obligatiile.
Ei, banii au fost depusi cu ordin de plata din contul societatii mele in contul lui societatii lui si am dovada platii.
In schimb, partea lui de obligatie = vanzarea partilor sociale, nu a fost onorata, nu a mai raspuns la telefon, si-a mutat activitatea. Este posibil sa fie urmarit de Fisc pt neplatat impozitelor sau chiar in faliment.

Ce optiuni am eu pt a recupera banii, avand in vedere ca plata a fost facuta dar partile sociale nu au fost transmise catre mine ?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
klaus76ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:39, 27 Ianuarie 2010
Nu imi este clar de ce spuneti ca nu s-a realizat vanzarea partilor sociale.
Contractul semnat de ambele parti exact asta arata: societatea d-vs cumpara parti sociale de la un anumit actionar al celeilalte societati (care vinde). Nu inteleg de ce spuneti ca pentru vanzator a semnat un reprezentat al societatii.....partile sociale apartin unor persoane (fizice sau juridice) , nu societatii.
Transferul de proprietate s-a facut la semnarea contractului (daca nu ati stabilit un alt termen in contract). Urma sa faceti formalitatile pentru opozabilitate.
Vanzarea-cumpararea de parti sociale se face de catre asociati si nu de administratori.Acest contract trebuia mentionat la Regitrul comertului.Trebuie sa va interesati la registrul comertului situatia actuala a firmei vanzatoare.
Eu va sfatuiesc (desi poate dura ceva timp) sa incercati o plangere penala pentru inselaciune (art.215 C.pen.).
Este bine sa angajati un aparator calificat pentru consiliere, asistenta si studiul concret al cauzei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea juridica a unui administrator de firma kitty24 kitty24 Daca am fost administrator al unei firme, am semnat bilete la ordin, si alte documente ale firmei, iar acum nu mai sunt, si firma nu isi poate onora biletele ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare si transfer proprietate auto cristinabe cristinabe buna ziua! am achizitionat un autoturism in data de 24.11.2009 din jud BV (eu fiind din CV), am intocmit actul de vanzare cumparare, s-a achitat pretul cerut, ... (vezi toată discuția)