avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt proprietara unui imobil pe care l-am inchiriat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt proprietara unui imobil pe care l-am inchiriat anul trecut ...

Sunt proprietara unui imobil pe care l-am inchiriat anul trecut cu o agentie. Actualul chirias va elibera la sfarsitul lunii si dorind sa fac un studiu de piata inainte de a posta un alt anunt de inchiriere observ cu stupoare ca imobilul meu este listat ca fiind liber pentru inchiriat, in conditiile in care eu nu am agreat/semnat nimic cu agentia care a publicat anuntul, nu mi mentionez faptul ca nici nu am fost in contact macar. Ce pot face in acest caz?
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2023
Grateful23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:32, 28 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunati si vedeti cine-l inchiriaza :) solicitati fimei sa va scoata anunțul daca nu vreti sa mai inchiriati prin ei.

Am sunat si acum anuntul este scos. Insa ce as putea face pe cale legala pentru ca agentia sa fie penalizata?
gi-jane2 a scris:

Sunati si vedeti cine-l inchiriaza :) solicitati fimei sa va scoata anunțul daca nu vreti sa mai inchiriati prin ei.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic.Care este prejudiciul care vi s a ,adus cum.poate fi dovedit etc?.Exista o practica ,unii.spun ca se încearcă o manipulare a pieței,cu astfel de anunțuri sau vor sa va prindă sa închiriați tot prin ei etc.Oricum ar fi nu aveți ce sa obțineți pt cazul descris..
ce inseamna penalizata? sa plateasca o amenda la stat sau sa va plateasca dvs penalitati?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate dna Grateful23 nu mai vrea sa inchirieze dupa ce pleaca actualul chirias. De unde a dedus Agentia ca este liber pentru inchiriat ? Nu au nici baza contractuala pentru astfel de actiuni si nici nu au consultat proprietara. Ordinea logica era sa o consulte pe proprietara si apoi, daca era cazul, sa publice anuntul. Daca eu as publica un anunt, in numele dvs., ca vindeti pui de gaina, presupun ca nu va aduc niciun prejudiciu, si "nu aveti ce sa obtineti pt cazul descris..." Mi se pare interesant si ingrijorator modul in care apreciati situatia.

Alte discuții în legătură

Filmare fara drept in apartamentul meu Onshop Onshop Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in apartamentul meu inchiriat cu forme legale, chiriasul a permis filmarea unor scene ale unui film romanesc ... (vezi toată discuția)
Comisionul agentiei imobiliare trebuie platit chiar daca in urma vizionarii nu s-a incheiat nici un contract de inchiriere? RosuStefania RosuStefania In aprilie 2013 am fost la o agentie imobiliara interesata fiind de un anunt al lor de inchiriere spatiu comercial. Inainte de a viziona spatiul am semnat un ... (vezi toată discuția)
Defăimare pe rețele de socializare. Îl pot acționa în instanță pe făptaș pentru că ne-a făcut de râs? Adrianos113 Adrianos113 Buna. Eu si cu logodnica mea am locuit intr-o chirie la care am fost nevoiti sa renuntam din cauza mutarii locului de munca in alt judet, iar proprietarul in ... (vezi toată discuția)