Urmaresc sa cumpar un teren, vecinii care au vandut acea parcela locuiesc chiar langa si spun ca primaria va lua o parte din acel teren(aproximativ 200mp) in scopul de a construi o curte a unei scoli care ar urma sa fie deschisa chiar in spatele parcelei.
Cei de la primarie mi-au spus ca sunt discutii in aceasta directie dar nu a fost luata nici o decizie, inca. Mi-au spus ca mai bine sa nu ma complic si sa caut teren in alta parte ...
Intrebarea mea este, daca scot certifiact de urbanism, unde este specificat ca acel teren este neatins in intregime, il cumpar, are voie primaria sa imi ia o bucata din teren in schimbul unei despagubiri mult sub valoarea pietei sau in schimbul unei alte parcele cu aceeasi dimensiune in alta parte?
Daca doresc sa cumpar terenul, exista o modalitate sa ma asigur ca va fi totul in regula si nu voi avea astfel de probleme?
M-ar ajuta foarte mult sa stiu aceste informatii, multumesc anticipat.
Autoritățile centrale si locale au voie legal sa exproprieze pentru cauze de utilitate publica. Cu o justa despăgubire. In general valoarea despăgubirii se stabilește urmând grila notariala, sau, in cazul unor suprafețe mari, ca urmare a unor evaluări autorizate. Exproprierea se face de regula plătind contravaloarea in cazul suprafețelor mici. Opinia mea este ca e prudent sa priviți spre alte parcele.
Construire casa
Milla_Paris
Vreau sa achizitionez un teren de 700 mp cu deschidere de 47 m.Dupa calcule ar insemna ca lungimea este de 14,89 m. Am auzit de la alte persoane care au avut ... (vezi toată discuția)