avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan - obligatii Primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan - obligatii Primarie

In urama cu 3 ani am cumparat un teren intravilan de la Primaria unei comune. Bineinteles ca platim impozitul aferent in fiecare an. Din pacate, am pierdut caietul de sarcini. Intrebarea mea este: Primaria nu are obligatia de a face drum de acces si iluminat public?? #-o Si care ar fi temeiul juridic???
Mentionez ca terenul a fost candva extravilan si nu beneficiaza de nici o utilitate publica. Multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 14:49, 27 Ianuarie 2010
Adresati-va in primul rand cu o cerere a Primarie si aflati pana unde se intinde PUZ ul si daca a fost aprobat prin Consiliul local. Daca nu e domeniu public nu prea puteti sa i obligati Legea nr.13/2007. Si mai interesati-va daca exista vreun proiect la Primarie pentru constructia unui drum si iluminat in acea zona, daca proiectul a fost aprobat daca exista buget pentru asa ceva.
Investitiile facute de Primarie trebuie aprobate de Consilul local si in limita bugetului.Probabil ca Primaria comunei nu-si permite acum aceste investitii. Daca sunt mai multi proprietari de terenuri in zona respectiva, ori solicitati in scris asta(dar va trebui sa asteptati) ori sa investitii singur in utilitati., cu aprobarea lor, bineinteles, daca treceti peste domeniul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan de la primarie raluk11 raluk11 Am cumparat un teren, in intravilan de la Primarie in urma unei licitatii. Spuneti-mi va rog in ce lege se stipuleaza obligatiile Primariei de a face strazi, ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan la drumul principal BogdanL10 BogdanL10 Buna ziua! Doresc sa achizitionez un teren extravilan intr-o comuna si as dori sa stiu daca exsta o varianta mai ieftina pentru trecerea lui in intravilan, ... (vezi toată discuția)