avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare ore suplimentare

Bună ziua,
Suntem institutie publică. Portarii lucrează 7 zile pe saptamână, câte 10 ore.

Compensăm timpul suplimentar de 30 ore pe săptămână în săptămâna următoare. Zilele de weekend lucrate le acordăm luni şi marţi în săptămâna liberă, iar celelalte ore suplimentare, le compensăm în zilele de miercuri, joi, vineri.(miercuri 8 ore, joi 6 ore).

În continuarea acestor zile, beneficiază de weekend liber după care intră din nou de serviciu 7 zile începând de luni.
Mă interesează dacă weekendul din săpâmâna lucrată este compensat corect în săptămâna următoare, cea de libere?
Menţionez că instituţia nu are voie să plătească orele suplimentare.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:50, 26 Iunie 2023
In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - timpul liber Ana 2007 Ana 2007 Buna ziua. Am o intrebare legata de programul de lucru. Daca un angajat lucreaza 7 ore de luni- vineri in prima saptamana si urmatoarea saptamana lucreaza 7 ... (vezi toată discuția)
Ore lucrate in weekend - ore suplimentare Anaj Anaj Buna ziua, Va rog sa imi spuneti parerea dvs. despre urmatoarea afirmatie: \\"Orele lucrate in weekend, indiferent cate sunt, nu se considera ore ... (vezi toată discuția)