avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita obligatii fiscale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita obligatii fiscale

Buna ziua,
Am o neclaritate si va rog sa ma ajutati.
Am primit titlu executoriu +somatie pt. impozite la bugetul statului neachitate la termen . Apoi la dupa 15 zile de la data primirii somatiei , a intrat pe rol dosarul de executare si ca atare toata suma disponibila in acel moment in contul bancar a fost automat transferata si platita la ANAF.
INTREBARE : Cat de legal este ca banca comerciala, cu care firma are un contract si detine un cont bancar, are dreptul fara a ma instiinta in vreun fel , sa imi achite aceste sume ?
Este normal ca si toate celelalte banci , la care societatea mai are conturi deschise sa execute suma din dosarul de executare ? Deci practic , firma sa plateasca de 4 ori aceasi suma cind de fapt trebuia achitata doar o data ?
Astept , va rog, citeva lamuriri ,.
Multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: dgaitan , utilizator 12:34, 28 Ianuarie 2010
Nu,nu este normal si nici nu cred ca se va intampla asta.Nu ati precizat daca v-au fost luati banii din 4 conturi diferite sau nu.
insa este normal ca banca sa vireze banii in contul ANAF daca are un titlu executoriu fara sa va anunte.
Asta tine mai degraba de o buna relatie cu functionarii bancii ,nu de obligatia bancii.
Dvs ati fost instiintat de ANAf
Da, am fost instiintata de ANAF .
Bani au fost luati din 2 banci , pentru ca doar acolo am bani deocamdata si evident ca per total sunt mai multi decat datoria la fisc. De ce ANAF-ul incaseaza suma datorata de mai multe ori ???????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oprire bani din cont persoanl pt amenzi evascu evascu Azi dimineata,sotul meu a primit o suma de bani in contul personal,la ora 12 s-a dus sa scoata banii, de la banca i s-a spus ca banii au fost in cont la ora ... (vezi toată discuția)
Contestatie plata cass florentin1977 florentin1977 acum citeva zile am primit telefon de la banca ca am contul blocat pentru neplata la anaf.Am mers la anaf si mi sa spus ca am o datorie la cass pentru ani ... (vezi toată discuția)
Poprire urmata de o somatie dorin19 dorin19 In martie 2010 m-i sa facut poprire pe salariu, de catre un ex. bancar, iar dupa 19 luni de cand i-mi sunt virati intr-un cont bancar, sunt instiintat printr-o ... (vezi toată discuția)