Buna ziua,
Am o neclaritate si va rog sa ma ajutati.
Am primit titlu executoriu +somatie pt. impozite la bugetul statului neachitate la termen . Apoi la dupa 15 zile de la data primirii somatiei , a intrat pe rol dosarul de executare si ca atare toata suma disponibila in acel moment in contul bancar a fost automat transferata si platita la ANAF.
INTREBARE : Cat de legal este ca banca comerciala, cu care firma are un contract si detine un cont bancar, are dreptul fara a ma instiinta in vreun fel , sa imi achite aceste sume ?
Este normal ca si toate celelalte banci , la care societatea mai are conturi deschise sa execute suma din dosarul de executare ? Deci practic , firma sa plateasca de 4 ori aceasi suma cind de fapt trebuia achitata doar o data ?
Astept , va rog, citeva lamuriri ,.
Multumesc anticipat.
Nu,nu este normal si nici nu cred ca se va intampla asta.Nu ati precizat daca v-au fost luati banii din 4 conturi diferite sau nu.
insa este normal ca banca sa vireze banii in contul ANAF daca are un titlu executoriu fara sa va anunte.
Asta tine mai degraba de o buna relatie cu functionarii bancii ,nu de obligatia bancii.
Dvs ati fost instiintat de ANAf
Da, am fost instiintata de ANAF .
Bani au fost luati din 2 banci , pentru ca doar acolo am bani deocamdata si evident ca per total sunt mai multi decat datoria la fisc. De ce ANAF-ul incaseaza suma datorata de mai multe ori ???????