avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contributii sociale la pfa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contributii sociale la pfa

Buna ziua!
Sunt cadru militar activ, iar pe baza contributiilor CAS si CASS sunt asigurat la Casa proprie de pensii a M.Ap.N. respectiv OPSNAJ.
In afara programului desfasor activitati de brokeraj in asigurari, inregistrat cu un PFA activitati independente cod 6622-broker asigurari.
In anul 2018 am depasit plafonul minim pe economie si am platit CASS si impozit pe venit conform Declaratiei unice pe care am depus-o la termen.
De curand am fost notificat ca trebuie sa platesc si CAS.

INTREBAREA MEA ESTE:
Sunt exceptat de la plata CAS conform Codului Fiscal art.150, alin (1) - Exceptii specifice privind veniturile prevazute la art.137 alin (1) lit.b).?

Casa proprie de pensii a M.Ap.N. este institutie cu personalitate juridica, conduce, administreaza si gestioneaza sistemul propriu de pensii si alte drepturi sociale prin personal propriu, cadre militare active.

Cu stima si respect!
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 27 Iunie 2023
Nu se datorează contribuția de asigurări sociale pentru veniturile din activităţi independente, definite conform art. 67, C.fisc.

Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii și veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizez venituri ca pfa cu cui; platesc cass si cas? Danlp Danlp Buna ziua. Realizez venituri ca PFA cu CUI , ca asistent in brokeraj de asigurari cod caen 6622 si totodata sunt angajat MAI ( cadru militar) . Întrebare: ... (vezi toată discuția)
Plata cas rizum rizum Sunt salariat care isi plateste CAS catre fondul public de aparare,dar, totodată mai am un PFA din activități independente. Conform formularului 600 pentru ... (vezi toată discuția)
Vreau sa infiintez un pfa pentru broker in asigurari Jeremy Jeremy 1. Ce taxe si impozite platesc catre stat daca eu ca titular al PFA-ului dupa cel infiintez, mai lucrez intr-o institutie care plateste contributiile catre ... (vezi toată discuția)