avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizia de pensie necontestata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizia de pensie necontestata

Buna la toata lumea!

Daca decizia de pensie a fost necontestata in termenul prevazut la art.149 alin. (1) din Legea nr.263/2010, a devenit definitiva.

Ulterior, am primit o adeverinta cu orele suplimentare si depasirile de acord, cu peste 2 ani in care brutul este de 3 ori mai mare decât salariul pentru care primesc pensie, este posibil sa depun o noua cerere de recalculare a pensiei, iar in cazul respingerii o pot contesta pe cea de a doua in instanta, daca nu am contestat-o pe prima?

Cele doua decizii au legatura intre ele, sau sunt independente?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Toate bune!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:26, 27 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.Orice decizie admitere/respingere poate fi contestată în baza art.139(1) din legea 127/2019.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua m-am pensionat in 2019 pe baza legii 263/2019. vreau ... uca2015 uca2015 Buna ziua M-am pensionat in 2019 pe baza legii 263/2019. Vreau sa initiez actiune in instanta pt acordarea sporului de grupa a II a dovedit cu adeverinta si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de curand am intrat in posesia buletinului de calcul ... dcafe dcafe Buna ziua! De curand am intrat in posesia buletinului de calcul al pensiei. Comparand veniturile luate in calcul cu cele din adeverinta de venituri si ... (vezi toată discuția)
Contestatie tribunal decizie pensie uca2015 uca2015 Vreau sa contest in instanta decizia de pensie. Decizia de pensie este eliberata de catre Casa de Pensii a sectorului 1. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie ... (vezi toată discuția)