avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Va rog sa mi spuneți ce drepturi am în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Va rog sa mi spuneți ce drepturi am în situația ...

Bună ziua! Va rog sa mi spuneți ce drepturi am în situația urmatoare: contractul de munca full time s a modificat în contract de munca part time ( tot pe nedeterminat, doar ca alți bani respectiv alt timp de munca). În situația în care sunt concediat din motive ce nu tin de angajat, am același drepturi ca și un angajat full time? Respectiv : postul în firma e blocat, și când se va elibera în curs de 9 luni sa fiu notificat, dreptul la șomaj ( în situația în care eu voi avea un job full time respectiv alt job în paralel cu part time ul) ? Firma unde am part time ul sau cealaltă unde am full time trebuie cumva anunțate? ( PROGRAMELE DE MUNCA NU SE SUPRAPUN). VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 28 Iunie 2023

Matei Andrei Constantinescu a scris:

... Respectiv : postul în firma e blocat, și când se va elibera în curs de 9 luni sa fiu notificat, dreptul la șomaj ( în situația în care eu voi avea un job full time respectiv alt job în paralel cu part time ul) ? Firma unde am part time ul sau cealaltă unde am full time trebuie cumva anunțate? ( PROGRAMELE DE MUNCA NU SE SUPRAPUN). VA MULTUMESC ANTICIPAT!


1. postul este desfiintat nu blocat.

2. termenul de 9 lun nu exista in legislatie.

3. beneficiati de somaj numai daca indepliniti conditiile prevazute de lege.

4. în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege despre mai multe locuri de munca Iulicabombonica Iulicabombonica Buna ziua. Stiu ca s.a dat legea ca nu mai e voie sa ai 2 contracte de munca full time, iar daca ai part time al doilea loc de munca programele celor 2 ... (vezi toată discuția)
Freelancer it cu srl angajat simultan la 2 contracte individuale de munca ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara, sunt proaspat freelancer in IT cu un contract incepand de la 1 septembrie 2023, iar pentru asta mi-am infiintat un SRL. M-am hotarat sa mai ... (vezi toată discuția)
Buna tuturor! de curand m-am mutat in norvegia cu locul de munca ... Andreea9806 Andreea9806 Buna tuturor! De curand m-am mutat in Norvegia cu locul de munca full time. Precizez ca in Romania am am avut 2 joburi, unul full time si unul part time. Part ... (vezi toată discuția)