avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnatura angajatorului 7 luni mai tarziu decat data ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnatura angajatorului 7 luni mai tarziu decat data scrisa pe document

Buna ziua,

Lucrez de aproape 3 ani la un angajator, care nu s-a ingrijit sa creeze fisa postului, pentru postul unde muncesc la timp.

Mai acum vreo 7 luni insa a avut o tentativa de a o crea, trimitandu-mi pe email un document word nesemnat de niciun reprezentant al angajatorului (nu era mentuionat nici macar numarul contractului individual de munca a carui anexa este ) pe care inapoi i l-am dat ca pdf cu semnatura mea. (da stiu ca am procedat gresit, si trebuia sa fie semnatura managerului intai pe document :( Dar nici nu a existat vreun act aditional la contractul individual de munca pentru aceasta, cum cere legea) In urma trimiterii eu n-am primit nicio copie semnata si de manager sau de oricare alt reprezentant, nici atunci, si nici acum 3 luni cand am cerut iar o copie a fisei postului. Probabil managerul stia de ce ezita, intrucat proiectul s-a terminat si acum pune presiune insistent pe mine sa plec in alta parte in companie, desi nu am gasit alte posturi asemnatoare specializarii mele.
Acum proiectul s-a incheiat si urmeaza sa fiu ori redistribuit pe undeva ori dat afara.

Am cerut a nu stiu cata oara fisa postului si am primit totusi cea de anul trecut, dar pe care managerul a semnat-o electronic cu o solutie online de semnat documente.
Desi data cand am primit eu acea versiune a fost candva prin noiembrie 2022, si data de pe document tot de atunci, am primit zilele trecute dupa atatea luni de cand am cerut-o, varianta semnata si de manager cu data din noiembrie 2022 pe document langa semantura mea, insa semnatura lui se vede ca a fost aplicata pe document abia in iunie 2023. Nu e scris text, dar fiind document electronic, se vede pe semnatura aplicata de platforma de semnare (docusign) data cand a fost aplicata semnatura managerului, iunie 2023, adica 7 luni mai tarziu. E legal acest lucru? Platforma de semnat documente online a modificat documentul si se vede ca ultima modificare si data de aplicare a semnaturii managerului este iunie 2023, desi pe document este data din noiembrie 2022, atunci cand n-am primit niciun exemplar. (Prin mai 2023, am cerut iar fisa postului la HR si mi s-a zis ca NU EXISTA, si ca se afla in lucru la manager. Acest lucru nu ar trebui sa invalideze versiunea semnata doar de mine in noiembrie 2022? ) Este asa ceva fals in acte sau nu pot face nimic? , din moment ce am semnat un act acum vreo 7 luni dar n-am primit copia mea inapoi desi am solicitat-o, pana acum cateva zile cand s-au dat peste cap sa o finalizeze cu semnatura pusa electronic din iunie 2023, dar pe document ramanand scris noiembrie 2022. Se poate vedea cu orice pdf viewer detaliile documentului pdf, platforma online a pus lock si date pe proprietatile documentului. Iar pe hartie nu a existat niciodata acest document. Numai in varianta electronica. Daca l-ar scoate la imprimanta ar fi cu data de anul trecut, desi a fost semnat de angajator abia acum cateva zile.

Am vreo cale de atac impotriva angajatorului care s-a bagat la astfel de procedee josnice, ca sa foloseasca o semnatura de pe un document in alb de acum 7-8 luni de zile si sa semneze simplu deasupra lui pastrand data din noiembrie 2022, desi analiza electronica a documentului arata ca acesta a fost semnat acum cateva zile in iunie 2023 de catre manager?

In momentul de fata astept sa fiu dat afara si atat reprezentantii HR cat si managerii din echipa in care am lucrat imi zic sa-mi caut cat mai de urgenta in alta parte. Acestia nu mi-au pus la dispozitie niciun post similar, iar eu am aplicat intern la 3 alte posturi si la toate 3 am fost respins. Nu m-am bucurat de nicio prioritate, am sustinut interviu exact ca orice individ venit din extern. In momentul de fata ma confrunt cu o presiune in crestere si nu stiu ce sa fac, intrucat managerii si HR vor sa ma duc pe absolut orice alta pozitie doar sa scape de mine, netinand deloc cont de specializarea si dorintele mele, pe motiv ca sunt 50 de pozitii libere disponibile... Sunt, dar niciuna nu este in specificul muncii pe care am avut-o pana acum, iar unde am gasit totusi similitudini si am aplicat (cele 3) am fost respins. Pare-se compania vrea sa distribuie pe joburile proaste pe care nu resuseste sa le ocupe nicicum.


Am vreo optiune de a folosi cele de mai sus in avantajul meu, sau nu am alta solutie decat sa astept sa fiu concediat / sau sa accept orice alt job mai prost si care nu se potriveste cu pregatirea mea?

Ma poate ajuta cineva cu niste sugestii va rog frumos? Multumesc mult.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ttcostin , utilizator 14:46, 30 Iunie 2023
Orice sugestie e bine venita, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la ... alex25121985 alex25121985 Buna seara. Am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la actualul loc de munca. Am trimis notificarea de demisie pe email. Am trimis emailul in acceasi ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere - semnatura The_Wizard92 The_Wizard92 Buna ziua, Recent a fost lansat formular.sts.ro, unde putem completa declaratiile online. In cazul in care downloadez documentul in format PDF, este ... (vezi toată discuția)
Pus sa imi dau demisia pentru angajare si apoi sunat ca postul este blocat andreea1824 andreea1824 Buna ziua ! Am fost chemata de firma Leroy Merlin la interviu pe post de manager si le-am trecut pe toate, inclusiv pe cel cu directorul de magazin. Am mers ... (vezi toată discuția)