avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Pot fi acuzat si inculpat de ultraj daca un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Pot fi acuzat si inculpat de ultraj daca un militar ...

Buna ziua!
Pot fi acuzat si inculpat de ultraj daca un militar (actual iubit al fostei sotii) prin whatsapp m-a provocat m-a jignit mi-a pus întrebări incomode legate de fosta mea sotie, amenintandu-ma voalat, hartuindu-ma repetat cu intrebari chiar si cand l-am rugat sa se opreasca, eu facandu-l apoi mincinos, jigodie...etc? Fara sa il amenint? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: RaresNenciu , utilizator 20:05, 28 Iunie 2023
Nu, insulta/calomnia nu sunt incriminate in codul penal.
Nu e ultraj, nu l-ati atacat/ injurat etc in calitatea lui de polițist/ militar, ci de persoana fizica.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

gi-jane2 a scris:

Nu e ultraj, nu l-ati atacat/ injurat etc in calitatea lui de polițist/ militar, ci de persoana fizica.

Va multumesc frumos pentru raspuns!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu, insulta/calomnia nu sunt incriminate in codul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in instanta pentru calomnie si insulta xanixa13 xanixa13 Buna ziua, ma intereseaza daca pot da in judecata pt calomnie, insulta si un fel de hartuire (mesaje). Mama mea primeste f multe mesaje cu insulte de la mama ... (vezi toată discuția)
Injuratul unei persoane -unde se clasifica ? popo_acas popo_acas Buna ziua , Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie ; deci , cind injuram de mama o persoana de fapt ce reglementare incalcam ? in ce categorie ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)